c

Skanska vei työturvallisuusohjeistuksen mobiiliin

Lehdistötiedotteet 10.5.2016 14.40 CET

Rakennusalan valtakunnallinen työturvallisuusviikko on parhaillaan käynnissä teemalla ”Viisaat kypärät yhteen”. Tänä vuonna Skanska on julkaissut turvallisuusviikolla uudistetun Turvallisuuspakka-ohjeistuksen, joka on apuväline rakennustyön tapaturmavaarojen tunnistamiseen sekä riskien pienentämiseen. Samalla Turvallisuuspakka menee mobiiliin ja Skanska tarjoaa ohjeistuksen myös alan muiden toimijoiden käyttöön.

Työturvallisuuspakan selaaminen älypuhelimella on kätevää.

”Haluamme olla edelläkävijä työturvallisuudessa ja jakaa hyviä käytäntöjämme alalla myös laajemmin. Kun Turvallisuuspakka on nyt viety mobiiliin, se on entistä helpommin myös Skanskan ulkopuolisten tahojen vapaasti luettavissa ja hyödynnettävissä”, kertoo Skanskan turvallisuuspäällikkö Antti Leino.

”Rakennustyömaan turvallisuudesta säädetään laissa tarkasti, ja säädösviidakko on kaiken kaikkiaan noin viiden metrin korkuinen paperipino. Säädösten jalkauttamiseksi työmaille loimme jo vuonna 2008 Turvallisuuspakan, taskuun mahtuvan työturvallisuusohjeistuksen, jossa esitetään turvallisuussäännöt kiteytetysti, selkeästi ja ymmärrettävästi”, sanoo Leino.

Työturvallisuuskeskuksen ja Tapaturvan kanssa yhteistyössä tehtyä Turvallisuuspakkaa on jaettu vuosien mittaan 20 000 kappaletta ja sitä on hyödynnetty paljon myös oppilaitosten opetusmateriaalina. Skanskan jälkeen myös moni muu yritys on tehnyt siitä oman versionsa. Nyt Skanska on päivittänyt ohjeistuksen ja siirtänyt sen paperilta mobiililaitteisiin.

Skanskan Turvallisuuspakka löytyy osoitteesta www.skanska.fi/pakka.

Rakennusalan yhteinen turvallisuusviikko järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014 Skanskan aloitteesta. Skanskassa työturvallisuusviikko on jo järjestyksessä kahdestoista.

Lisätietoja:

Skanska Oy, turvallisuuspäällikkö Antti Leino, puh. 040 866 8551, antti.leino[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.