c

Skanskan suosio työnantajana kasvaa vauhdilla opiskelijoiden keskuudessa

Lehdistötiedotteet 27.4.2016 7.23 CET

Skanska nousi Universumin opiskelijatutkimuksessa 14. halutuimmaksi työnantajaksi tekniikan ja luonnontieteen opiskelijoiden keskuudessa. Sijoitus parani tutkimuksessa prosentuaalisesti eniten. Viime vuonna Skanska oli sijalla 23.

Universumin opiskelijatutkimuksen mukaan rakentamisen ja konsultoinnin työnantajien suosio on nuorten piirissä selkeästi nousussa.

Universumin opiskelijatutkimuksen mukaan rakentamisen ja konsultoinnin työnantajien suosio on nuorten piirissä selkeästi nousussa. Rakentamisalan imagoa opiskelijoiden silmissä ovat vahvistaneet mielenkiintoiset infrahankkeet sekä kasvussa oleva talonrakentaminen. Opiskelijat tiedostavat, että kaupungistuminen tuo rakennusalalle lisää töitä.

”Rakennus- ja kiinteistöalalla on monipuolisia tehtäviä sekä mahdollisuus luoda uraa ja kehittyä haluamaansa suuntaan pitkäjänteisesti. On hienoa nähdä, että myös opiskelijat ovat tiedostaneet alan tarjoamat monipuoliset mahdollisuudet”, toteaa Skanska Oy:n henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

Skanska on tehnyt pitkäjänteistä työtä opiskelijoiden arvostamilla osa-alueilla ja se näkyy nyt myös tuloksissa. Ihannetyönantajan tärkeimmiksi ominaisuuksiksi nuoret listasivat monipuoliset työtehtävät, ystävällisen ilmapiirin, kilpailukykyisen peruspalkan sekä mahdollisuudet esimies- ja johtotehtäviin. Lisäksi opiskelijat arvostavat monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia.

”Monipuoliset työtehtävät ja haasteet kiinnostavat nuoria. Harjoittelujaksot ovat myös tärkeä askel kohti työelämää. Opintojen jälkeen Skanskassa on tarjolla lukuisia mahdollisuuksia uralla etenemiseen ja esimiestehtäviin eri tasoilla. Olemme Suomen ainoa aidosti kansainvälinen rakennusalan yritys, ja meillä työskennellessä voi suunnata myös kansainväliselle uralle tai suorittaa esimerkiksi harjoittelujakson ulkomailla”, Mettälä kertoo.

Skanskassa arvot ohjaavat toimintaa konkreettisesti. ”Välitämme ihmisistä ja ympäristöstä, toimimme eettisesti ja avoimesti, olemme parempia yhdessä ja omistaudumme asiakkaille ovat arvoja, jotka näkyvät Skanskassa joka päivä, ja ne heijastuvat voimakkaasti myös ulospäin. On ilahduttavaa huomata, että nämä samat asiat ovat tärkeitä myös opiskelijoille ja he pitävät arvojamme merkityksellisinä tekijöinä hakeutuessaan työelämään”, Mettälä summaa.

Universumin opiskelijatutkimukseen vastasi vuonna 2016 yhteensä 11 444 suomalaista korkeakouluopiskelijaa. Universum on maailman johtava työnantajakuvaan keskittynyt yritys, joka on tutkinut korkeasti koulutettujen opiskelijoiden ja ammattilaisten näkemyksiä työelämästä ja työnantajista jo 19 vuotta.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, kirsi.mettala[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Universum Suomi, Operations Manager Linda Corin, puh. 050 376 6600, www.universumglobal.com

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.