c

Uusia kerrostalokoteja Malskin kortteliin Lahteen

Lehdistötiedotteet 4.4.2016 7.00 CET

Mallasjuoman vanha kortteli Lahdessa täydentyy, kun Kulmakadun ja Panimokadun kulmaan kohoaa As. Oy Malskin Tammi. Tammen asuntojen myynti on nyt alkamassa, ja rakentaminen aloitetaan huhtikuussa 2016. Uudet kodit valmistuvat marraskuussa 2017.

Malskin Korttelissa asuintalojen pihat luovat suojaisia ja viihtyisiä oleskelupaikkoja.

Malskin korttelin itäreunaan kohoavaan kuusikerroksiseen Tammeen valmistuu yhteensä 30 kotia aina 26,5-neliöisestä yksiöstä ylemmän kerroksen viiden huoneen asuntoihin. Kaikkiin Tammen koteihin rakennetaan tilavat lasitetut parvekkeet tai terassit, jotka tarjoavat lisäneliöitä asumiseen suuren osan vuodesta.

”Mallasjuoman vanhassa korttelissa nivoutuvat toisiinsa tehdasmiljöön rouheus, kantakaupungin henki ja moderni asuinrakentaminen. Alueesta onkin kuoriutunut persoonallinen uusien kotien kortteli, jonka kiintopisteenä toimii kulttuurihistoriallisesti merkittävä punatiilinen panimorakennus”, kertoo hankekehityspäällikkö Jukka Haaparanta Skanskasta.

Rauhallinen kaupunkikortteli sijaitsee Lahden palveluiden ääressä, kävelymatkan päässä ydinkeskustasta, mutta kuitenkin sopivan irrallaan keskustan hälystä. Kirkkopuiston takana avautuvat kaupungin vilkkaimmat kauppakadut, ja lähikortteleista löytyvät museot, teatteri, kirjasto ja elokuvateatteri. Myös Malskin kortteliin tulee runsaasti toimintaa, kun vanha panimorakennus herätetään myöhemmin uuteen eloon luovien alojen Malskikeskuksena.

”Korttelissa asuintalojen pihat luovat suojaisia ja viihtyisiä oleskelupaikkoja, joita elävöittävät istutukset, istuinryhmät ja leikkipaikat. Lisäksi kaupunkikortteli on kokonaisuudessaan rauhoitettu läpiajolta. Asukkaat saavat kuitenkin autonsa mukavan lähelle pihakannen alla sijaitsevaan Mallasparkki-autohalliin, jonne pääsee hissillä suoraan kotoa”, kertoo Haaparanta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehityspäällikkö Jukka Haaparanta, puh. 050 570 2789, jukka.haaparanta[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.