c

Jyväskylän Kankaalle rakentuu vaikuttava taidekokonaisuus

Lehdistötiedotteet 22.3.2016 11.30 CET

Jyväskylän Kankaalla julkistettiin perjantaina 18.3.2016 Kankaan Piippurannan taiteen yleissuunnitelma ja ensimmäisiin asuinrakennuksiin toteutettavien taideteosten luonnokset.

Kahdeksankerroksisen Asunto Oy Jyväskylän Rainan porraskäytävän lasipintaan toteutetaan Anna Ruthin työ koko talon korkuisena.

Yleissuunnitelman myötä alueelle hahmottuu ensimmäisen asemakaava-alueen taidehankintojen kokonaisuus. Suunnitelmaan sisältyy viisi uutta taidekohdetta ja kahdeksan valtakunnallisesti merkittävää taiteilijaa, joiden nimiä ei ole aiemmin julkaistu.

Tutustu Kankaan taiteen yleissuunnitelmaan ja taiteilijoihin tästä.

Taideteosten valintaa ovat ohjanneet Kankaan kärkiteemat, vihreä, jalka, sydän ja kestävä kehitys sekä eri osapuolten toiveet ja tarpeet. Myös teoksen sisällöllä on julkisessa taiteessa suuri merkitys.

”Se ei saa olla pelkkää valmiiden rakennusten tai tilojen koristelua. Taiteilija pystyy omalla ammattitaidollaan korostamaan sitä, mitä rakennuttaja tai arkkitehti haluaa tuoda esiin”, sanoo visuaalisten taiteiden läänintaiteilija ja Kankaan taideasiantuntija Kirsi Pitkänen.

Skanskan Rainaan kanadalaisen Anna Ruthin teos

Skanskan Asunto Oy Jyväskylän Rainaan toteutetaan Jyväskylässä asuvan kanadalaisen Anna Ruthin teos. Kahdeksankerroksisen Jyväskylän Rainan porraskäytävän lasipintaan toteutetaan Anna Ruthin työ koko talon korkuisena. Talon on suunnitellut Uki Arkkitehdit.

”Halusin tuoda esiin alueen poikkeuksellisen hienon luonnon, laaksossa virtaavan joen ja sitä ympäröivän kasvillisuuden. Villi luonto keskellä kaupunkia, siinä on jotain hyvin koskettavaa. Myös alueen teollisuushistoria taivaaseen kurottuvine piippuineen inspiroi minua”, Anna Ruth kuvailee.

Lisätietoja:

Visuaalisten taiteiden läänintaiteilija, Kankaan taideasiantuntija Kirsi Pitkänen, puh. 050 374 7715, kirsi.pitkanen[at]minedu.fi

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehityspäällikkö Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi