c

Skanska rakentaa HUS:lle asuinkerrostalon Helsingin Jätkäsaareen

Lehdistötiedotteet 22.3.2016 10.30 CET

Skanska ja HUS-Kiinteistöt Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen HUS:n henkilöstölle tarkoitetun asuinkerrostalon rakentamisesta Helsingin Jätkäsaaren Bahamankadulle.

HUS-Kiinteistöille rakennettavaan seitsemänkerroksiseen asuintaloon tulee yhteensä 98 vuokra-asuntoa.

Hankkeen maanrakennustyöt ovat jo käynnissä ja Skanskan osalta talon perustustyöt aloitetaan huhtikuun 2016 alussa. Talo valmistuu syksyllä 2017 ja se rakennutetaan KOY HUS-Asuntojen taseeseen.

Aiemmin satamakäytössä ollut Jätkäsaari rakentuu vauhdilla osaksi Helsingin kantakaupunkia yhdistäen monipuoliset palvelut, lukuisat kivijalkaliikkeet, katukahvilat, merellisen ympäristön ja laajat viheralueet. Ensimmäiset asuntokorttelit valmistuivat vuonna 2012, ja vuoteen 2030 mennessä alueelle rakennetaan koti jopa noin 18 000 helsinkiläiselle. Työpaikkoja alueelle syntyy noin 6 000.

”Jätkäsaari sopii alueena erittäin hyvin HUS:n tarpeisiin. Alueelta on mainiot julkiset liikenneyhteydet koko pääkaupunkiseudulle ja etenkin Meilahteen, HUS:n työpaikkojen keskittymään. Matka sujuu kevyesti myös vaikkapa polkupyörällä, ja HUS Bahamankatu 3:n asukasvalinnassa aiotaankin suosia autottomia työntekijöitämme. HUS:lla on entuudestaan noin 1500 työsuhdeasuntoa, joten Jätkäsaaren uudet asunnot kasvattavat työsuhdeasuntokantaamme reilulla kuudella prosentilla”, kertoo Ulla Mehik HUS-Kiinteistöt Oy:stä.

”HUS-Kiinteistöille rakennettavaan seitsemänkerroksiseen asuintaloon tulee yhteensä 98 vuokra-asuntoa, HUS:n tarpeiden mukaisesti lähinnä yksiöitä ja kaksioita, jotka ovat keskipinta-alaltaan 42 neliömetriä. Talon kivijalkaan rakennetaan pieni liiketila ja kellaritasoon koko korttelin yhteiskäyttöön tarkoitettu 29-paikkainen autohalli. Korttelin talojen keskelle tulee Jätkäsaarelle tyypillinen iso ja suojaisa korttelipiha”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n työpäällikkö Ismo Uusimäki.

Skanskalla on parhaillaan käynnissä myös samaan kortteliin loppuvuodesta 2016 valmistuvan Helsingin seudun opiskelijasäätiö HOASin vuokra-asuntojen rakennustyöt. Lisäksi Skanska rakentaa Jätkäsaareen syyskuussa 2017 valmistuvia Hitas- ja asumisoikeusasuntoja Helsingin asumistuotantotoimisto ATT:lle.

Lisätietoja:

HUS-Kiinteistö Oy, projektipäällikkö Ulla Mehik, puh. 0500 425 045 ulla.mehik[at]hus.fi

Skanska Talonrakennus Oy, Ismo Uusimäki, puh. 040 592 3466, ismo.uusimaki[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

HUS-Kiinteistöt Oy HUS:n hankintayksikkönä toiminta-ajatuksensa mukaisesti vastaa sopimusten mukaisten HUS:n kiinteistöjen ylläpidosta, rakennuttamisesta, turva- ja tilapalveluiden tuottamisesta sekä henkilöstöasunnoista. Asuntopalveluyksikkö vastaa henkilöstöasuntojen hallinnointiin, välitykseen ja talouteen liittyvistä tehtävistä.