c

Vauhdilla kasvavassa Härmälänrannassa tapahtuu – viikonloppuna kisaillaan jäänveistossa

Lehdistötiedotteet 17.3.2016 10.44 CET

Tampereen Härmälänrantaan on rakentunut viime vuosien aikana useiden rakennusten lisäksi myös uudenlainen kaupunkikulttuuri, jossa asukkaat ja kaupunkilaiset yhteen kokoavilla tapahtumilla on keskeinen rooli. Tulevana lauantaina 19.3. Härmälänrannassa järjestetään kaikille avoin koko perheen jäänveistokilpailu.

Alueella järjestettävät tapahtumat muodostavat omalta osaltaan alueen omaa identiteettiä. Alueella on järjestetty niin Venetsialaisia, valoviikkoja, peräkonttikirppiksiä kuin musiikkitapahtumiakin.

”Alueen identiteetti on rakentunut pitkälti aktiivisten asukkaiden ja erilaisten tapahtumien ympärille. Alueen suunnittelun rinnalla on mietitty huolella alueen tunnelmaa ja identiteettiä. Härmälänrannassa ei ole tärkeintä talot, vaan elämä niissä ja niiden välissä”, kertoo Skanska Kotien yksikönjohtaja Toni Tuomola.

Vireä asukasyhteisö pitää huolta kaupunginosan viihtyisyydestä ja yhteisöllisyydestä. ”Härmälänrannan Asukasyhdistys ry perustettiin vuonna 2013. Toiminta lähti vauhdilla käyntiin, ja nyt jäseniä on jo lähes 200. Yhdistyksenä tavoitteenamme on kehittää Härmälänrannan ympäristöä ja turvallisuutta sekä tarjota alueen asukkaille erilaisia avoimia tilaisuuksia ja tapahtumia, jotka mahdollistavat kokoontumisen ja toisiin tutustumisen. Lisäksi haluamme omalta osaltamme tukea myös erilaisten palveluiden jalkautumista alueelle sekä muun muassa vanhan lentokonetehtaan kunnostamista Härmälänrannan hyvän olon keskukseksi”, kertoo Härmälänrannan Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Jari Mattila.

Härmälänrannan rakentaminen aloitettiin vuonna 2007 ja alueelle on valmistunut jo 736 uutta kotia. Parhaillaan käynnissä on viiden asuintalon rakentaminen, joista kolmeen tulee omistusasuntoja ja kahteen vuokra-asuntoja. Omistusasunnoista As. Oy Tampereen Härmälänrannan Sääski valmistuu toukokuussa 2016, Vinka keväällä 2017 ja Lentäjä kesällä 2017. Vuokra-asuntoja sisältävä As. Oy Tampereen Härmälänrannan Turva valmistuu puolestaan vuoden 2016 lopulla ja Härmälänrannan Sato vuoden 2017 alussa.

”Vinkan valmistumisen jälkeen Härmälänrannassa on jo kaksi täysin valmista asuinkorttelia, minkä myötä alue rauhoittuu merkittävästi rakentamisen vilinältä”, Toni Tuomola kertoo. ”Lentäjä aloittaa puolestaan uudenlaisen kaupunkirakenteen Valmetinkadun länsipuolelle, jonne nousee värikkäitä, vaihtelevia ja eläväisiä asuintaloja, jotka sulkevat sisäänsä viihtyisän korttelipihan”, Tuomola jatkaa.

Lauantaina 19.3.2016 klo 12–15 Härmälänrannassa osoitteessa Viimankatu 1 järjestettävä jäänveistokilpailu on kaikille avoin ja maksuton koko perheen talvirieha. Tilaisuuden järjestää Skanska Kodit yhteistyössä Härmälän Marttojen ja Härmälänrannan Asukasyhdistyksen kanssa. Tapahtuman yhteydessä on mahdollista käydä tutustumassa myös Tampereen Härmälänrannan Sääsken sisustettuun esittelyasuntoon. Lisätietoja tapahtumasta saa puhelimitse numerosta 0800 150 051 ja Sääsken kodeista osoitteesta www.skanska.fi/saaski.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, etunimi.sukunimi[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Härmälärannan Asukasyhdistys ry, puheenjohtaja Jari Mattila, puh. 050 540 9236, harmalanranta[at]gmail.com