c

Skanska toteuttaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle kaksi uutta asuinkerrostaloa Helsingin Jätkäsaareen

Lehdistötiedotteet 24.2.2016 10.50 CET

Skanska ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT ovat sopineet kahden asuinkerrostalon, Asunto Oy Helsingin Rion ja Heka Jätkäsaari Hampurinkuja 1:n, rakentamisurakasta Helsingin Jätkäsaareen. Rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2016. Talot valmistuvat huhti-toukokuussa 2018 ja pihojen viimeistely tapahtuu kesäkuussa 2018.

”Heka Jätkäsaari Hampurinkuja 1:een rakennetaan yhteensä 90 valtion tukemaa ARA-vuokra-asuntoa. Kohteessa yhden portaan kaikki 20 asuntoa on suunniteltu kehitysvammaisten palveluasumiseen. Lisäksi talon kivijalkaan rakennetaan 67 neliömetrin kokoinen liiketila”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n rakennuspäällikkö Ari Kotilainen.

”Osoitteeseen Rionkatu 14 rakennettavaan As Oy Helsingin Rioon tulee puolestaan 53 Hitas-omistusasuntoa, joista 38 on perheasuntoja, 14 kaksioita ja yksi yksiö”, Kotilainen jatkaa.

”Molemmat asuinkerrostalot ovat kahdeksankerroksisia, ja ne muodostavat myöhemmin rakennettavan kolmannen talon kanssa ison ja suojaisan korttelin, jonka keskelle viimeistellään Jätkäsaarelle tyypillinen vehreä ja viihtyisä korttelipiha. Lisäksi Rion parvekkeilta avautuvat upeat maisemat Hyväntoivonpuistoon, Jätkäsaaren viiden hehtaarin kokoiseen rauhalliseen virkistysalueeseen. Molemmat talot liitetään aluetta palvelevaan jätteiden putkikeräysjärjestelmään, joka kuljettaa jätteet keräysasemalle maanalaista putkistoa pitkin. Näin ollen esimerkiksi perinteisiä jätesäiliöitä ei Jätkäsaaren asuntojen pihoissa nähdä. Tämä lisää entisestään alueen viihtyisyyttä ja asukkaiden asumismukavuutta”, kertoo kohteiden projektipäällikkö Marko Hakkarainen Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistosta.

Skanskalla ja ATT:lla on parhaillaan rakenteilla Jätkäsaareen myös As Oy Helsingin Bysa ja Haso Sandis. Bysaan rakentuu 67 Hitas-omistusasuntoa ja Sandikseen 77 asumisoikeusasuntoa. Tämän Livornonkadun, Jätkäsaarenkujan ja Hyväntoivonpuiston rajaaman korttelin rakennustyöt käynnistyivät syyskuussa 2015, ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa syyskuussa 2017.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Ari Kotilainen, puh. 0400 877 147, ari.kotilainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT, projektipäällikkö Marko Hakkarainen, puh. 09 310 32371, marko.hakkarainen[at]att.hel.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT tuottaa korkeatasoisia vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asuntotuotantotoimisto on Helsingin kaupungin organisaatio, jonka tehtävänä on vastata kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttamisesta kaupungin tavoitteiden mukaisesti. www.att.hel.fi

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit