c

Dialogi 2015 -hankkeesta konkreettisia toimia naisten urien edistämiseen

Lehdistötiedotteet 26.1.2016 13.38 CET

Skanska oli viime vuoden mukana Dialogi 2015 -hankkeessa, jossa keskityttiin erityisesti naisten urien edistämiseen. Dialogin teemana oli "Naiset johtajiksi - Huipulla on vielä tilaa!”. Hanke keskittyi monimuotoisen johtamisen ja naisten uramahdollisuuksien edistämiseen 10 yrityksen voimin: Accenture, Elisa, Fujitsu, F-Secure, Ilmarinen, Lidl, RAY, Skanska, UPM ja Wärtsilä.

”Skanskassa Dialogi 2015 -hanke on osa laajempaa kokonaisuutta, jossa pohditaan keinoja monimuotoisen ja hyväksyvän työyhteisön rakentamiseen. Hanke on lisännyt keskustelua ja konkreettisesti tämä näkyy esimerkiksi rekrytoitujen naisten sekä Oppiva-harjoitteluohjelman naisosallistujien määrän kasvuna”, kertoo Skanskan henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

”Uskomme, että voimme palvella asiakkaitamme paremmin, kun tiimimme ovat monimuotoisia mitä tulee sukupuolen lisäksi esimerkiksi koulutustaustaan, ikään tai etniseen taustaan. Työn tekeminen on luovempaa ja innostavampaa, kun tiimin jäsenillä on eri taustojen mukanaan tuomia erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä”, Mettälä kertoo.

Dialogin tulokset pohjautuvat hankkeen aikana kerättyyn dataan. Ohjelman aikana toteutettiin työikäisille naisille suunnattu kyselytutkimus (N=1437), 10 yrityskohtaista tausta-analyysiä, 40 taustahaastetattelua ja 21 yritysten sisäistä työpajaa. Projektin seurauksena syntyi yli 100 kehitysideaa, joista kymmeniä on lähdetty toteuttamaan mukana olleissa yrityksissä. Lisäksi Dialogin aikana käytiin yli 100 mentorointikeskustelua opiskelijoiden kanssa, yli 57 naista sai johtajuusvalmennusta ja hanke herätti keskustelua niin ansaitussa kuin sosiaalisessakin mediassa.

Dialogi on viestintätoimisto Ellun Kanojen organisoima hanke, jonka omistavat mukana olevat yritykset.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, kirsi.mettala[at]skanska.fi

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, pauliina.munukka[at]skanska.fi

Dialogi-hankkeen vetäjä, viestinnän tekijä Sari Tomperi, p. 040 772 6254, sari.tomperi[at]ellunkanat.fi

Työelämäasiantuntija, viestinnän tekijä Maria Vesanen, p. 050 344 7480, maria.vesanen[at]ellunkanat.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit