c

Skanska rakentaa Asikkalan Anianpellon Palvelukodin Vääksyyn

Lehdistötiedotteet 28.12.2015 13.45 CET

Skanska ja AVAIN Palvelukodit Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Asikkalan Anianpellon Palvelukodin rakentamisesta Vääksyyn. Työt alkavat tammi–helmikuussa 2016 ja palvelukoti valmistuu tammikuussa 2017. Palvelukodin palvelut tuottaa Attendo.

Muistisairaille vanhuksille ympärivuorokautista hoivaa tarjoavaan Asikkalan Anianpellon Palvelukotiin rakennetaan yhteensä 46 asuntoa kahteen kerrokseen. Asunnot ovat 25 ja 35 neliömetrin kokoisia yksiöitä. Pinta-alaltaan palvelukotikokonaisuus on noin 2 740 bruttoneliömetriä.

”Skanskalla on vahva osaaminen palvelu- ja hoivatilojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Anianpellossa kiinnitetään erityistä huomiota ikääntyneiden liikkumista ja turvallista asumista helpottaviin ratkaisuihin. Kodinomaisten asuntojen lisäksi palvelukotiin rakennetaan yhteisiä ruokailu- ja oleskelutiloja, valmistus- ja jakelukeittiöt, henkilökunnan sosiaali- ja työtiloja sekä tekniset tilat. Asuinrakennuksen lisäksi tontille rakennetaan myös ulkovarasto”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n työpäällikkö Sami Svensk.

”Palvelukoti nousee erinomaiselle paikalle aivan Asikkalan keskustaan, Rusthollintien ja Koulumestarintien risteykseen. Keskeinen sijainti lisää palvelukodin houkuttelevuutta niin asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan näkökulmasta. Keskustan välitön läheisyys mahdollistaa muun muassa asukkaiden omatoimisen liikkumisen kaupungin keskustaan asioille”, kertoo AVAIN Palvelukodit Oy:n toimitusjohtaja Perttu Liukku.

”Olen erittäin tyytyväinen, että Skanska valikoitui kilpailutuksessa hankkeen rakentajaksi. Edellisestä yhteisestä projektistamme on jo aikaa, ja siksi onkin hienoa päästä nyt rakentamaan yhdessä uusia koteja Asikkalan ikäihmisille”, Liukku sanoo.

Asikkalan Anianpellon Palvelukodin lisäksi Skanska on viime vuosina toteuttanut eri puolelle Suomea myös lukuisia muita palvelukotihankkeita, mm. Simonkylän vanhustenkeskuksen, Attendo Jokikartanon hoivakodin ja Asolan palvelutalon Vantaalle sekä Lehtiojan palvelukeskuksen Lahteen. Lisäksi Skanskalla on parhaillaan käynnissä muun muassa Palvelukoti Kajavan rakennustyöt Helsingin Keskiyöntiellä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Sami Svensk, puh. 040 568 5178, sami.svensk[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

AVAIN Palvelukodit Oy, toimitusjohtaja Perttu Liukku, puh. 050 66 169, perttu.liukku[at]avainyhtiot.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.