c

Oulun Uuden Alppilan asuinalue on nyt valmis

Lehdistötiedotteet 8.12.2015 12.15 CET

Vuonna 2006 aloitetun Oulun Uuden Alppilan rakentaminen on valmistunut. Uuden Alppilan seitsemään kortteliin on vuosien varrella noussut yli tuhat asuntoa ja alue tarjoaakin nyt kodin jopa 2000 asukkaalle. Alueen rakentamisesta vastasi Skanska yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Oulun Alppilan Saana ja Iida

Kymmenen rakentamisvuoden aikana Uuteen Alppilaan on kohonnut 22 taloyhtiötä, jotka tarjoavat niin vapaarahoitteisia asuntoja kuin vuokra- ja seniorivuokrakotejakin. Alueen ensimmäiset kohteet valmistuivat vuosien 2007–2008 vaihteessa. Viimeinen kohde, Alppilan Iida, saatiin valmiiksi lokakuussa 2015 ja ensimmäiset asukkaat ovat juuri muuttaneet taloon.

”Uusi Alppila on herättänyt paljon kiinnostusta ja vapaarahoitteisia asuntoja onkin myyty keskimäärin 80 vuodessa. Tällä hetkellä alueella on enää noin 20 myymätöntä kotia”, kertoo Skanskan aluejohtaja Mikko Herva.

Suureen suosioon nousseessa Uudessa Alppilassa yhdistyvät kaupunkiasumisen parhaat puolet. Alue sijaitsee vain noin kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta, minkä lisäksi alueelta on hyvät liikenneyhteydet myös Oulun yliopistolle ja Teknologiakylään.

Keskustan läheisyydestä huolimatta Uudessa Alppilassa on kiinnitetty erityistä huomiota pihojen ja puistojen viihtyisyyteen, ja ne luovatkin alueelle arvokkaan ja omaleimaisen miljöön. Lisäksi uutta Alppilaa halkoo puistomainen viheralue, jota Oulun kaupunki vielä viimeistelee.

”Asukkaat ovat viihtyneet hyvin alueella. Tästä kertoo muun muassa se, että moni ensin vuokralle muuttanut on päätynyt pian ostamaan alueelta omistusasunnon”, kertoo Herva.

Skanska oli mukana Oulun Uuden Alppilan suunnittelussa jo maanhankinnasta ja alueen kaavoittamisesta lähtien. Skanska ja Oulun kaupunki järjestivät yhdessä myös arkkitehtikilpailun alueen toteuttamisesta. Kilpailun voitti oululainen arkkitehtitoimisto Laatio Oy, jonka ehdotus toimi pohjana alueen suunnittelulle.

Lisätietoja:

Skanska Oy, aluejohtaja Mikko Herva, puh. 040 558 6580, mikko.herva[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.