c

Skanska on tarjoutunut korjaamaan virheet vaasalaisessa asunto-osakeyhtiössä

Lehdistötiedotteet 28.11.2015 6.30 CET

Skanskan Vaasaan rakentamassa, vuonna 2007 valmistuneessa asunto-osakeyhtiössä on ilmennyt rakenteisiin liittyviä virheitä. Asiasta kirjoittaa Vasabladet 28.11.2015 ilmestyneessä artikkelissaan. Skanska ja Vaasassa sijaitseva asunto-osakeyhtiö sekä osakkeenomistajat ovat yrittäneet sovitella asiaa, ja Skanska on tarjoutunut korjaamaan virheet. Asiassa ei ole toistaiseksi saavutettu sovinnollista ratkaisua, ja siihen liittyvä oikeusprosessi on käynnissä.

”Olemme pahoillamme virheistä. Olemme alusta alkaen tarjoutuneet korjaamaan ne, ja olemme siihen edelleen valmiita. Skanska on yhdessä asunto-osakeyhtiön kanssa valinnut ulkopuolisen asiantuntijayrityksen asiaa selvittämään. Lisäksi Skanska on pyytänyt ulkopuolisen asiantuntijan arvion virheistä. Toivomme edelleen, että asiaan löydettäisiin sovinto”, kertoo Skanskan Pohjanmaan tulosyksikön johtaja Markus Pöllä.

”Skanskalla on kattava laadunvalvontajärjestelmä sekä vakioidut tavat dokumentoida rakennusprosessi, ja Vaasassa sattunut tapaus on yksittäistapaus. Tässä rakennuskohteessa ei valitettavasti pystytty havaitsemaan puutteita rakentamisen aikana”, Pöllä jatkaa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Markus Pöllä, puh. 040 543 5699, markus.polla[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.