c

Kauppakeskus IsoKristiina vietti avajaisia

Lehdistötiedotteet 30.9.2015 16.50 CET

Lappeenrannan ydinkeskustassa sijaitsevan kauppakeskus IsoKristiinan mittava kehityshanke on kokonaisuudessaan valmis ja avautui keskiviikkona 30.9. Noin 2,5 vuoden mittaisen hankkeen aikana Skanska uudisti kauppakeskuksen vanhan osan perusteellisesti ja rakensi IsoKristiinaan laajennusosan.

IsossaKristiinassa on noin 80 erilaista liikettä ja palvelua.

IsoKristiinassa on nyt vuokrattavaa pinta-alaa 34 000 neliömetriä, josta 27 000 neliömetriä on liiketilaa. Kauppakeskuksessa on noin 80 erilaista liikettä ja palvelua, joissa on mukana suomalaisia ja kansainvälisiä brändejä.

IsoKristiinan ensimmäinen vaihe avautui toukokuussa 2015. Kauppakeskus IsoKristiinan erikoisuus on, että sen sisään sijoittuu kokonaisuudessaan Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri. Näytökset käynnistyvät pienellä näyttämöllä jo marraskuussa 2015 ja isolla näyttämöllä tammikuussa 2016. Lappeenrannan kaupunki investoi teatterin rakentamiseen ja se myös omistaa itse teatterin tilat.

Kauppakeskus IsoKristiina linkittyy sisätiloiltaan naapurissa sijaitsevaan hotelli Lappeeseen, jossa on 260 huonetta. Hotellista on suora sisäyhteys kauppakeskukseen ja kaupunginteatteriin.

”Teatteri, hotelli ja kauppakeskus muodostavatkin täysin ainutlaatuisen yhdistelmän, joka toteuttaa Cityconin filosofiaa urbaaneista kohtauspaikoista. Tämä tarjoaa paljon mahdollisuuksia esimerkiksi teatterimatkailuun tai kokousten ja seminaarien järjestämiseen”, Cityconin kaupallinen johtaja Ulla-Maija Kemppi toteaa.

”Kauppakeskus IsoKristiina on ollut esimerkki haastavasta rakennustyöstä keskellä kaupunkikeskustaa sekä toimivaa kauppakeskusta. Työturvallisuus, ympäristöarvot ja hyvä yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa ovat tehneet hankekokonaisuuden toteuttamisen mahdolliseksi”, sanoo yksikönjohtaja Kari Hovi Skanskasta.

Citycon ja Ilmarinen omistavat kauppakeskus IsoKristiinan 50 prosentin tasaosuuksin. Kauppakeskushankkeen kokonaisinvestointi oli noin 110 miljoonaa euroa.

”IsoKristiina on sijainniltaan nykyaikainen ydinkeskustan kauppakeskus. Siellä yhdistyvät erinomaiset ruokakaupat ja päivittäisen asioinnin liikkeet, monipuolinen viihtymisen ja vapaa-ajan tarjonta sekä vahvat erikoiskaupan myymälät. IsoKristiinassa on myös poikkeuksellisen laaja kahvila- ja ravintolatarjonta, sillä kauppakeskuksen pinta-alasta noin kymmenen prosenttia on ravintolatilaa”, Ulla-Maija Kemppi sanoo.

”On hienoa, että visiomme uudesta IsoKristiinasta on voitu toteuttaa ja avata kokonaisuudessaan asiakkaiden käyttöön. Vastuullisina toimijoina olemme toteuttaneet hankkeen siten, että IsoKristiinalle voidaan hakea korkean tason ympäristöluokitusta ja sen keskus tulee myös hyvin todennäköisesti saamaan”, Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen kertoo.

Lisätietoja:

Citycon Oyj, Ulla-Maija Kemppi, Commercial Director, puh. 040 824 4630, ulla-maija.kemppi[at]citycon.com

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Hovi, puh. 0400 651 481, kari.hovi[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Citycon Oyj (Nasdaq Helsinki: CTY1S) on päivittäistavarakauppavetoisten, kaupungeissa sijaitsevien kauppakeskusten johtava omistaja, kehittäjä ja hallinnoija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on yhteensä noin 5 miljardia euroa ja sen osakkeiden markkina-arvo on noin 2 miljardia euroa. Lisätietoa Cityconista: www.citycon.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että 900 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. 550 asiantuntijan voimin autamme asiakasyrityksiämme menestymään, työntekijöitä viihtymään työssään ja viettämään eläkepäiviään mahdollisimman hyväkuntoisina. Markkinaosuutemme on noin kolmannes ja eläkevastuiden katteena meillä on 36,4 miljardin euron sijoitusomaisuus. Kiinteistösijoittajana olemme yksi Suomen suurimpia 3,5 miljardin euron kiinteistöomaisuudellamme. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.