c

BoKlok-koteja valmistuu Vantaan Ilolaan kesällä 2016

Lehdistötiedotteet 31.8.2015 10.15 CET

Skanskan ja IKEA:n yhteiskonsepti BoKlok rantautuu myös Vantaan Ilolaan, kun sinne valmistuu 32 konseptin mukaista kotia kesällä 2016 osoitteeseen Laulukuja 4-6.

 

BoKlok-konseptiin kuuluu viihtyisä sisäpiha.

As. Oy Vantaan Satupihan rakentaminen käynnistyy lokakuussa 2015.

”Satupihassa on koteja sinkuille ja perheille. Jokaiseen kotiin kuuluu joko parveke tai pieni piha. Neljän kaksikerroksisen pienkerrostalon muodostama viihtyisä pihapiiri tarjoaa tilaa leikkiin, rentoutumiseen ja viljelyyn”, Skanska Kotien yksikönjohtaja Susanna Sucksdorff kertoo.

”BoKlok-kodit ovat osuneet hyvin tyydyttämään kohtuuhintaisen omistusasumisen tarvetta, joka on kova erityisesti pääkaupunkiseudulla. Ideana on luoda asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu, design ja kohtuulliset asumiskustannukset”, Sucksdorff sanoo.

Satupihan BoKlok-kodit ovat esittelyssä Vantaan IKEA-tavaratalossa torstaina 3.9. klo 17.30–19.00. Tilaisuudessa järjestetään varaajanumeroiden arvonta, joka alkaa klo 19.00. Arvonnassa voi voittaa mahdollisuuden varata itselleen kodin Satupihasta.

Satupihan kodit ovat 44,5 neliön kaksioita, 58,5 neliön kolmioita sekä 72 neliön perheasuntoja. Ilolasta on juuri avatulle Kehäradalle Leinelän asemalle noin kahden kilometrin matka. Asemalla on parkkitilaa sekä autoille että pyörille.

BoKlok-koteja on rakennettu vuodesta 2013 lähtien Vantaalla Kivistöön ja Nikinmäkeen sekä Keravalle. Vantaalla seuraava BoKlok-kohde tulee Satupihan kanssa samaan kortteliin. Skanskan ja IKEA:n BoKlok-konsepti valittiin voittajaksi Vantaan kaupungin kohtuuhintaisen asumisen tonttikilpailussa, jossa tuli suunnitella Vantaan Ilolaan kohtuuhintainen ja laadukas asuntokohde.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. BoKlok-konseptiin kuuluu Suomessa se, että taloyhtiön pihapiirissä on yhteinen sauna sekä mahdollisuus viljelyyn.

Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on myyty yli 5 500 BoKlok-kotia.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Susanna Sucksdorff, puh. 050 576 7700, susanna.sucksdorff[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.