c

Skanska rakentaa yli 100 uutta opiskelija-asuntoa Hoasille Helsingin Jätkäsaareen

Lehdistötiedotteet 28.8.2015 11.00 CET

Skanska ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas ovat allekirjoittaneet sopimuksen kahdeksankerroksisen opiskelijatalon rakentamisesta Helsingin Jätkäsaareen. Atlantinkadulle valmistuvaan taloon rakennetaan 103 erikokoista opiskelija-asuntoa aina yksiöistä solu- ja perheasuntoihin. Uudet kodit valmistuvat vuoden 2016 loppuun mennessä.

Playa Arkkitehdit Oy

Atlantinkadun opiskelija-asuntojen lisäksi Skanska rakentaa parhaillaan Hoasille opiskelija-asuntoja myös Jätkäsaaren Hyväntoivonkadulle, jonne valmistuu joulukuussa 2015 yhteensä 102 opiskelija-asuntoa. Hyväntoivonkadun opiskelija-asunnot ovat osa Asuntosäätiön, Hoasin ja Setlementtiasuntojen yhteistyössä toteuttamaa Sukupolvienkorttelia, joka tarjoaa ainutlaatuista yhteisöllistä asumista eri sukupolville samassa korttelissa.

"Helsingissä on kova kysyntä opiskelija-asunnoille. Jätkäsaari tarjoaa opiskelijoille sijainniltaan ihanteellisen paikan keskustan tuntumassa ja hyvien yhteyksien päässä, joten on hienoa päästä rakentamaan sinne jälleen uusia koteja opiskelijoille", toteaa Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

"Aloitamme Atlantinkadun opiskelijatalon rakennustyöt välittömästi. Tämä hanke istuu luontevasti toisen Hoasille urakoimamme projektin rinnalle. On mukavaa olla toteuttamassa uusia opiskelija-asuntoja Helsinkiin", sanoo Skanskan Etelä-Suomen toimitilarakentamisen tulosyksikön johtaja Petri Sormunen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, Etelä-Suomen toimitilarakentaminen, tulosyksikön johtaja Petri Sormunen, puh. 040 833 8272, petri.sormunen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070 liisa.salmela[at]skanska.fi

Hoas, toimitusjohtaja Matti Tarhio, p. 0400 800 255, matti.tarhio[at]hoas.fi

Hoas, asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Liina Länsiluoto, p. 040 8354 900, liina.lansiluoto[at]hoas.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9000 kpl ja asukkaita noin 18 000.

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit