c

Skanska palkittiin Vastuullinen kesäduuni 2015 -kilpailussa

Lehdistötiedotteet 26.8.2015 9.05 CET

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja huipentui päätösseminaariin, jossa palkittiin Suomen vastuullisimmat työnantajat. Skanska sijoittui kolmanneksi isojen yritysten sarjassa, jossa parhaat arviot sai Fingrid ja kakkosena oli VVO. Lisäksi Skanska sai erityismaininnan parhaasta perehdytyksestä ja ohjauksesta. 

Anna Simula ja Cristina Rinnetie-Uski iloitsivat kunniamaininnasta ja hienosta sijoituksesta.

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjaan osallistui tänä vuonna 262 työnantajaa, joista kilpailuun osallistui 85 työnantajaa. Yli 5 700 kesätyöntekijää arvioi työnantajiaan muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden sekä tasapuolisuuden perusteella.

Skanskan palkintoperusteissa todettiin, että Skanskalla on tasaisen varma suoritus lähes kaikilla osa-alueilla. Perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus olivat Skanskan valttikortit, jotka ratkaisivat hyvän sijoituksen.  Lisäksi Skanska sai erikoismaininnan parhaasta perehdytyksestä ja ohjauksesta.  Vastuullinen kesätyö 2015 -kampanjassa perehdytyksen ja ohjauksen osa-alue on noussut erityiseksi kehityskohteeksi, ja se on tutkimusten mukaan tärkein nuoren työelämätaitoja kehittävä osa-alue.  Skanskan palkintoperusteluissa todettiin, että Skanskalla työpaikan pelisäännöt koetaan erityisen selkeiksi kesätyöntekijöiden keskuudessa. He myös kokevat, että esimiehen kanssa on mahdollista keskustella mieltä askarruttavista asioista ja että perehdytyksen taso on ollut varsin riittävä.

”Tuntuu mukavalta vastaanottaa tällainen palkinto. Meillä Skanskassa panostetaan paljon työhyvinvointiin sekä monimuotoisen ja arvostavan työyhteisön rakentamiseen.  Kesätyössä ja harjoittelussa meillä työskentelevät ovat tärkeässä roolissa tuomassa nuoren ihmisen näkökulmaa työyhteisöön”, sanoo henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

Kesätyökokemuksen kautta syntyvät ensimmäiset käsitykset työelämästä ja yrityksestä. ”Kesätyöntekijöiden huolellinen perehdyttäminen antaa nuorelle valmiuksia toimia työyhteisössä ja työtehtävissä. Yritykselle se on samalla brändityötä, jolla kytketään uudet henkilöt yrityksen arvomaailmaan ja kulttuuriin.  Esimiesten on tärkeä ymmärtää miten merkittävästä asiasta nuoren kannalta on kyse ja miten vahvoja mielikuvia nimenomaan ensimmäiset kesätyökokemukset usein luovat. Tätä korostamme myös esimiesten perehdytyksessä.  Tämä palkinto on hieno tunnustus ja osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä. Kaikki saamamme palaute on iso apu kun kehitämme Skanskassa kesätyöhön liittyviä käytäntöjämme”, Kirsi toteaa.

Skanskan liiketoiminnan kehityksessä kesäharjoittelijana työskennellyt Anna Simula antaa Skanskalle kiitosta työntekijöiden ohjaamisesta sekä työtehtävien mielekkyydestä. Annan mukaan kesätyön mielekkyyttä Skanskalla kasvatti kattava perehdytys, jonka jälkeen harjoittelijat hahmottavat oman roolinsa isossa organisaatiossa. ”Arvostan erityisesti sitä, että Skanskassa kaikki kesätyöläisistä alkaen perehdytetään yrityksen arvoihin, mikä konkretisoituu esimerkiksi Code of Conduct- ja työturvallisuuskoulutuksissa”, Anna kertoo.

Anna on ollut tyytyväinen kesätyöhönsä: ”Olen saanut mielenkiintoisia ja haasteellisiakin työtehtäviä, joissa yhdistyy opintoni sekä aiempi työkokemukseni.”

Vastuullinen kesätyö -kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua kesätyön merkityksestä ja haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit

www.kesaduuni.org/