c

Skanska rakentaa uusia koteja Kauniaisten keskustaan

Lehdistötiedotteet 14.8.2015 13.30 CET

Skanska ja SATO ovat allekirjoittaneet sopimuksen 45 asunnon rakentamisesta Kauniaisiin aseman, monipuolisen palvelutarjonnan ja eloisan keskustan välittömään läheisyyteen. As. Oy Kauniaisten Rallaren rakentaminen käynnistyy elokuussa 2015 ja uudet asunnot valmistuvat vuoden 2017 alkuun mennessä.

As. Oy Kauniaisten Vissel pihan puolelta nähtynä

Päättyvän tien varrella osoitteessa Ratapolku 4B sijaitsevaan viisikerroksiseen pistetaloon tulevien asuntojen koot vaihtelevat 35 neliömetrin yksiöistä 76 neliömetrin kolmioihin. Suurin osa on pieniä asuntoja.

”Nyt rakennettavat asunnot ovat ihanteellisia vuokrauskäyttöön. Pienille, hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseville asunnoille on jatkuva kysyntä ja Kauniainen on asuinalueena arvostettu muun muassa valmiiden monipuolisten palvelujensa vuoksi”, mainitsee yksikönjohtaja Antti Aarnio SATOsta.

Samassa yhteydessä Skanska toteuttaa omana projektikehityshankkeenaan myös As. Oy Kauniaisten Visselin, joka on kooltaan ja ulkomuodoltaan lähes identtinen Rallaren kanssa. Osoitteeseen Ratapolku 4A nousevaan Visseliin rakentuu 40 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 35,5 ja 76 neliömetrin välillä. Myös Visselin rakennustyöt alkavat elokuussa 2015 ja kohde valmistuu helmikuussa 2017.

Rallaren, Visselin ja Ratapolku 2:n asukkaille rakennetaan samassa yhteydessä myös autopaikat kortteliin nousevaan Trallaparkki-nimiseen paikoituslaitokseen, jonka Skanska rakentaa niin ikään omana projektikehityshankkeenaan. Trallaparkki sijaitsee asuintalojen viereisellä tontilla osoitteessa Ratapolku 6. Pysäköintitaloon rakennetaan kuusi pysäköintitasoa, joista kolme sijaitsee maan alla. Trallaparkissa on tilaa yhteensä 92 autolle. Lisäksi piha-alueelle rakennetaan seitsemän maantasopaikkaa.

”Rallaren ja Visselin asuntoihin tulee toimivat tilaratkaisut, moderni talotekniikka ja suuret parvekkeet. Talojen väliin jää suojaisa korttelipiha, joka tarjoaa asukkaille vehreän oleskelupaikan. Talojen julkisivut rapataan ja ne maalataan sävyiltään harmonisiksi vaalealla roosalla ja harmaalla. Parvekkeilla käytetään tehosteena myös lämpimiä sävyjä. Pysäköintitalon julkisivua puolestaan koristaa graafinen betoni, jonka kuvissa on nähtävillä korttelin historia ja viereinen rautatie”, kertoo Skanskan projektipäällikkö Kati Valtonen.

Talot ovat saaneet nimensä aseman läheisyydestä: Rallare tarkoittaa ratatietyöläistä ja vissel junan vihellystä. Aiemmin tontilla on sijainnut ratatietyöläisten asuntoja.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Kati Valtonen, puh. 040 725 1614, kati.valtonen[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, suunnittelujohtaja Pekka Sokka, puh. 040 500 1248, pekka.sokka[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

SATO, Investoinnit ja realisoinnit -yksikön johtaja Antti Aarnio, puh. 040 164 7052, Contact

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.