c

Skanska käynnistää Turun kaupunginteatterin peruskorjaus- ja laajennusurakan

Lehdistötiedotteet 14.8.2015 10.00 CET

Skanska on allekirjoittanut sopimuksen Turun kaupunginteatterin peruskorjaus- ja laajennusurakasta. Työt aloitetaan elokuun aikana ja urakka valmistuu kesällä 2017.

Turun kaupunginteatteri Aleksis Kiven aukion puolelta nähtynä, LPR-arkkitehdit Oy

Vuosien varrella ikääntynyt, ajanmukaistamisen tarpeessa oleva ja ahtaaksi käynyt Turun kaupunginteatteri peruskorjataan seuraavien kahden vuoden aikana kauttaaltaan. Lisäksi teatteriin rakennetaan laajennusosat Urheilupuiston ja Aurajoen suunnille. Urheilupuiston suuntaan sijoittuvat muun muassa verstastilat, tavaroiden vastaanottotilat sekä uusi Sopukka-näyttämö. Sopukka siis muuttaa laajennusosaan ja Pikkolo-näyttämö nykyisen Sopukan paikalle. Sopukka saa lisäksi uuden 250 hengen muunneltavan katsomon. Joen puolella näyttämötornia laajennetaan uudella takanäyttämöllä.

Vuonna 1962 valmistunut Turun kaupunginteatteri on rakennustaiteellisesti, kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus ja keskeinen osa Aurajoen kulttuurimaisemaa. Peruskorjauksen ja laajennuksen yhteydessä rakennuksen alkuperäistä olemusta vaalitaan ja muutostyöt tehdään siten, ettei julkisivujen ja vesikaton perusmuodon rakennustaiteellinen ja kaupunkikuvallinen arvo ja tyyli tärvelly.

”Laajennusosien muotokieli myötäilee nykyisen rakennuksen arkkitehtuuria ja tematiikkaa tuoden mukaan kuitenkin 2000-luvun kerrostuman. Uudisosien ruostuva Corten-teräs antaa rakennukselle lämpimän tiilen sävyisen patinoituvan pinnan, joka istuu kauniisti vihertävän kuparin ja terrakotansävyisten tiililaattaseinien rinnalle”, kertoo arkkitehti Pauno Narjus LPR-arkkitehdit Oy:stä.

Urakan yhteydessä myös rakennuksen ilmanvaihto, sähkötekniikka ja valaistus uusitaan ja teatteritekniikkaa täydennetään. Lisäksi esteettömyyteen ja paloturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Käynnistyvä peruskorjaus- ja laajennushanke on monin tavoin haastava, mutta Turun kaupunki uskoo työn lopputuloksen olevan erinomainen tarjoten teatteritoiminnalle hyvät puitteet pitkälle tulevaisuuteen.

”Turun kaupunginteatterin ajanmukaistaminen on Turun kaupungin lähivuosien suurin ja näkyvin tilahanke. Hanke osoittaa, että Turku panostaa korkeatasoiseen kulttuuriin kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 jälkeenkin ja se haluaa pysyä johtavana kulttuurikaupunkina myös jatkossa”, Turun kaupungin va. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi sanoo.

”Tämä urakka on Skanskan Varsinais-Suomen yksikön historian suurimpia. Turun kaupunki on yksi tärkeimmistä asiakkaistamme, ja on hienoa tehdä yhteistyötä näin näkyvässä projektissa. Urakalla on myös merkittävä työllistävä vaikutus: työmaalla riittää puuhaa noin sadalle rakennusalan ammattilaiselle”, toteaa yksikön johtaja Olli-Pekka Otava Skanskasta.

Lisätietoja:

Turun kaupunki, va. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi, puh. 040 355 6296, tuomas.koskiniemi[at]turku.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikön johtaja Olli-Pekka Otava, puh. 0400 844 653, olli-pekka.otava[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Vesa Hintukainen, puh. 040 518 8777, vesa.hintukainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.