c

Skanska aloittaa Nojanmaan koulun uudisrakennuksen rakennustyöt Savonlinnassa

Lehdistötiedotteet 11.8.2015 14.00 CET

Skanska on solminut Savonlinnan kaupungin kanssa sopimuksen Nojanmaan koulun rakennustöistä. Urakkasopimus allekirjoitettiin 11.8. ja työt alkavat vielä elokuun aikana. Urakan sisäpuoliset osat valmistuvat kesäkuun 2016 loppuun mennessä ja ulkopuoliset osat ovat valmiina viimeistään lokakuun 2016 lopussa. Kohteen bruttopinta-ala on 3 100 m2.

Nojanmaan koulun urakkakokonaisuus sisältää uuden koulun rakentamisen, vanhan liikuntasalin peruskorjauksen sekä pahoista kosteusvaurioista kärsivän vanhan koulurakennuksen purkamisen. Ennen rakennustöiden aloittamista puretaan uuden koulun tieltä vanha pienehkö uimahalliosa, jonka jälkeen rakennetaan uusi koulurakennus nykyisen koulun viereen. Uuden koulun valmistuttua ja kevätlukukauden 2016 päätyttyä puretaan vanha koulu, saneerataan voimistelusali ja viimeistellään piha-alueet pelikenttineen.

”Vanha koulu ja voimistelusali ovat käytössä koko uudisrakentamisen ajan, joten ykkösprioriteettimme tässäkin hankkeessa on turvallisuus – työskennellessä on otettava lapset aivan erityisesti huomioon. Työmaan liikenne- ja nostojärjestelyt suunnitellaankin erityisen huolellisesti, jotta niistä ei aiheudu vaaraa koulun oppilaille tai henkilökunnalle. Lisäksi informoimme koulua työmaan vaiheista aktiivisesti”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n yksikönjohtaja Erkki Mustonen.

Nojanmaan koulu rakennetaan Kuntarahoitus Oyj:n tarjoamalla leasingrahoituksella. ”Leasingsopimuksen mukaan Savonlinnan kaupunki maksaa koulukiinteistöstä vuokraa ensin 25 vuotta, minkä jälkeen se voi lunastaa kiinteistön jäännösarvohinnalla. Leasing on suomalaisille kunnille vielä melko uusi tapa rahoittaa kiinteistöinvestointeja, mutta se yleistyy nopeasti. Leasing on nykyisin hinnaltaan hyvin kilpailukykyinen vaihtoehto muille rahoitusmuodoille”, kertoo Kuntarahoituksen rahoituspäällikkö Daniel Eriksson.

Savonlinnan Nojanmaan alueella asuu noin 3 500 asukasta. Uudessa koulussa on 145 oppilasta 1.-4.-luokilla sekä esioppilaita 42, joista osa on myös päivähoidossa samoissa tiloissa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Erkki Mustonen, puh. 040 700 6369, erkki.mustonen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Savonlinnan kaupunki, toimitilapäällikkö Paula Kokkonen, puh. 044 417 4750, paula.kokkonen[at]savonlinna.fi

Savonlinnan kaupunki, rakennuttajainsinööri Markku Pöllänen, puh. 044 417 4751, markku.pollanen[at]savonlinna.fi

Kuntarahoitus Oyj, rahoituspäällikkö Daniel Eriksson, puh. 050 5958 422, daniel.eriksson[at]kuntarahoitus.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Kuntarahoitus on taseella mitaten Suomen kolmanneksi suurin rahoituslaitos. Sen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio, ja se on olennainen osa suomalaisen yhteiskunnan taloudellista perusrakennetta. Kuntarahoituksen tehtävänä on turvata kuntien investointien ja valtion tukeman sosiaalisen asuntotuotannon rahoitus kilpailukykyisesti kaikissa markkinatilanteissa. Yhtiön asiakkaita ovat Suomen kunnat, kuntayhtymät, niiden määräysvallassa olevat yhtiöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt.