c

Skanska rakentaa Vantaan Leinelään 60 asunnon kerrostalon LähiTapiolalle

Lehdistötiedotteet 1.7.2015 13.15 CET

Skanska käynnistää 60 vuokra-asunnon rakentamisen LähiTapiolalle Kehäradan tuntumaan Vantaan Leinelään. As. Oy Vantaan Mielikki on osa Skanskan ja LähiTapiolan marraskuussa 2014 allekirjoittamaa esisopimusta, joka pitää sisällään myös kesäkuussa 2015 käynnistyneen As. Oy Vantaan Karoliinan rakennustyöt Kivistössä.

Tasokasta vuokra-asumista taiteen ja luonnon keskellä tarjoava As. Oy Vantaan Mielikki rakennetaan osoitteeseen Leinelänkaari 17. Rakennus on 5-kerroksinen ja siihen valmistuu 60 kompaktia ja toimivapohjaista asuntoa, joiden keskipinta-ala on noin 48 neliömetriä. Lisäksi rakennukseen tulee reilu 100 neliömetriä liiketiloja. Rakentaminen alkaa elokuussa 2015, ja asunnot valmistuvat syksyllä 2016. Vantaan Mielikki tulee LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky:n omistukseen.

”Leinelän modernin asuinalueen avainsanoja ovat taide ja luonto. Leinelässä taide on läsnä lähes kaikkialla. Alueen taideteokset muodostavat elämän kiertokulusta kertovan kokonaisuuden, joka näkyy paitsi tilataideteoksissa, myös rakennusten muotokielessä ja kaduissa. As. Oy Vantaan Mielikissä yhtä julkisivua koristaa Markku Pääkkösen ideoima koko seinän kokoinen Art in Architecture -väriteos. Lisäksi Mielikin viidenteen kerrokseen rakennetaan taideportti, joka yhdistää Mielikin ja sen naapurirakennuksen Primaveran sujuvasti toisiinsa”, kertoo suunnittelujohtaja Pekka Sokka Skanskalta.

”Leinelän sijainti on erinomainen. Taide, aluetta ympäröivä lähes luonnontilainen kaupunkimetsä sekä erinomaiset kulkuyhteydet ja kävelyetäisyydeltä löytyvät palvelut tarjoavat eväät viihtyisään kaupunkiasumiseen luonnon läheisyydessä”, sanoo kiinteistörahastojohtaja Kim Särs LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta.

Ensimmäiset asukkaat muuttivat Koivukylän, Ilolan ja Asolan välimaastoon sijoittuvaan Leinelään vuonna 2011. Vuoden 2015 jälkeen alueella asuu jo noin 2600 ihmistä.

Leinelä sijaitsee liikenteellisesti erinomaisella paikalla Tuusulanväylän ja Lahdenväylän välissä ja heinäkuussa 2015 valmistuvan Kehäradan varrella. Heinäkuusta alkaen matka taittuu sujuvasti junalla esimerkiksi lentoasemalle tai Helsingin keskustaan.

As. Oy Vantaan Mielikin lisäksi Skanska rakentaa Leinelään parhaillaan As. Oy Vantaan Vetehistä, jonne valmistuu 60 uutta kotia kesällä 2016. Vuonna 2012 valmistui As. Oy Vantaan Metsähinen, jossa on 47 asuntoa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, suunnittelujohtaja Pekka Sokka, puh. 040 500 1248, pekka.sokka[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, kiinteistörahastojohtaja Kim Särs, puh. 040 501 9981, kim.sars[at]lahitapiola.fi