c

Skanskalta uusia kaupunkikoteja Rovaniemen keskustaan

Lehdistötiedotteet 4.6.2015 8.00 CET

Skanska aloitti toukokuussa 40 asunnon rakentamisen Rovaniemen keskustaan Ounasjoen tuntumaan. As. Oy Rovaniemen Majakkaan valmistuu moderneja kaupunkiasuntoja syksyllä 2016. Kuusikerroksinen, yksiportainen Majakka tarjoaa huoneistovaihtoehtoja kaksioista aina reilun 140 neliön perheasuntoihin.

”Yli puolet Majakan kodeista on jo myyty. Hyvin varusteltuihin uusiin kaupunkiasuntoihin on Rovaniemellä jatkuvasti kysyntää. Sijainti on kiinnostanut erityisesti varttuneempaa väestöä, koska kaikki on siellä lähellä: luonto, kulttuuri ja palvelut. Kivenheiton päässä on muun muassa kaksi kauppakeskusta ja Ounasjoen ulkoilumahdollisuudet”, kertoo Skanskan Lapin tulosyksikön johtaja Vesa Mattanen.

”Skanskalla on ollut aktiivinen rooli Rovaniemen keskusta-asumisen kehittämisessä asukkaiden toiveiden mukaisesti. Vuodesta 1996 lähtien Skanska on rakentanut Rovaniemelle yli 1 700 uutta kotia sekä vuokra- että omistusasumiseen”, sanoo Mattanen.

Majakan suunnittelussa lähtökohtana on ollut viihtyisyys ja asumisen helppous. Asunnoissa on modernit keittiöratkaisut, mukavuuslämmityksellä varustetut lattiat pesutiloissa sekä koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmön talteenotolla. Lisäksi jokaiseen huoneistoon kuuluu koneellisesti jäähdytetty kellarikerroksen kylmäsäilytystila, joka ilahduttaa erityisesti säilömisestä innostuneita.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikönjohtaja Vesa Mattanen, puh. 0400 295 601, vesa.mattanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.