c

Skanska käynnistää Vantaalla 64 asunnon rakentamisen LähiTapiolalle

Lehdistötiedotteet 29.5.2015 8.00 CET

Skanska käynnistää 64 asunnon rakentamisen LähiTapiolalle Vantaan Kivistön aseman välittömään läheisyyteen rakentuvaan kaupunkimaiseen keskustakortteliin. Asunnot kuuluvat esisopimukseen, jonka osapuolet allekirjoittivat marraskuussa 2014.

Korkeatasoista vuokra-asumista hyvien liikenneyhteyksien varrella tarjoava As. Oy Vantaan Karoliina rakennetaan osoitteeseen Safiirikuja 4. Rakennus on 6-kerroksinen. 64 asunnon lisäksi kokonaisuuteen kuuluu 26 autopaikkaa erillisessä korttelin pysäköintilaitoksessa. Rakentaminen käynnistyy kesäkuussa 2015, ja asunnot valmistuvat marraskuussa 2016.

Skanska aloittaa Kivistössä samaan aikaan myös omistusasuntokohteen, As. Oy Vantaan Stellan, rakennustyöt. Stellaan valmistuu syksyllä 2016 yhteensä 37 uutta kotia.

”Pientalovaltaiseen Kivistöön rakennetaan kaupunkimainen keskusta, jossa taide, vihreys ja monipuoliset palvelut kohtaavat. Kivistön henkeen kuuluu keskeisesti värikäs kaupunkitaide, ja taide onkin kiinteä osa koko korttelin arkkitehtuuria. Vantaan Karoliinassa julkisivujen näyttävät taideteokset toteutetaan graafisella betonilla ja erikoismuurauksella”, kertoo suunnittelujohtaja Pekka Sokka Skanskasta.

”Kivistö on yksi nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä keskuksista pääkaupunkiseudulla. Alue sijaitsee ihanteellisella paikalla pääväylien läheisyydessä ja kesällä 2015 valmistuvan Kehäradan vieressä. Lisäksi alueella on laajat pyöräilyverkostot ja erinomaiset junayhteydet, jotka tarjoavat ekologisen ja nopean vaihtoehdon liikkumiselle”, sanoo kiinteistörahastojohtaja Kim Särs LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta.

Vantaan Karoliina tulee LähiTapiola Asuntorahasto Prime Ky:n omistukseen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, suunnittelujohtaja Pekka Sokka, puh. 040 500 1248, pekka.sokka[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, ilpo.luhtala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, kiinteistörahastojohtaja Kim Särs, puh. 040 501 9981, kim.sars[at]lahitapiola.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.