c

Skanska toteuttaa hotellin Vantaan Aviapolikseen

Lehdistötiedotteet 26.5.2015 14.00 CET

Skanska ja Keva ovat sopineet 8-kerroksisen hotellin rakentamisesta Vantaan Aviapolikseen. Hotelli tulee Aviapoliksen aloituskortteliin aivan Aviapoliksen aseman yhteyteen.

Havainnekuva Aviapoliksen asemasta ja hotellista

Hotelliin tulee 258 huonetta, kokoustiloja ja kolme ravintolaa ja se on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Laadukkaista ravintolakonsepteistaan tunnettu Royal Ravintolat vastaa hotellin ravintola- ja kokoustoiminnoista. Royal Ravintolat neuvottelee parhaillaan yhteistyöstä myöhemmin julkaistavan hotellioperaattorin kanssa.

Kehäradan Aviapoliksen asema otetaan käyttöön kesällä 2015. Aseman yhteyteen on rakenteilla uusi kaupunkikortteli, johon tulee hotellin lisäksi Skanskan rakentama Aviabulevardi-toimistotalo ja muita palveluita. Toimistotalon rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Tiloista on vuokrattu noin puolet, ja käynnissä on neuvotteluja useiden yritysten kanssa. Lisäksi alueelle on tulossa liiketiloja, liikennekeskus sekä asuntoja.

Hotelli ja toimistotalo muodostavat kokonaisuuden, jossa rakennukset kiinnittyvät luontevasti toisiinsa. Rakennukset ovat myös visuaaliselta ilmeeltään yhtenäiset: julkisivuissa vuorottelevat kolmella erilaisella tavalla kuvioitu valkobetoni ja lasi. Toimistotalo valmistuu keväällä 2016, ja hotellin on suunniteltu avautuvan marraskuussa 2016.

”On hienoa, että Aviapoliksen aseman avauskorttelin palvelut täydentyvät nyt hotellilla. Hotelli ja viereinen toimisto aivan Kehäradan aseman päällä muodostavat kokonaisuuden, jossa hyödynnetään nykyaikaisella tavalla pääkaupunkiseudun liikenneverkkoa. Rakennustyöt ovat lähteneet sujuvasti käyntiin", sanoo Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki.

”Haluamme olla mukana Aviapoliksen kasvussa. Kehäradan avaamisen myötä yhteydet lentokentältä hotelliin tulevat olemaan erinomaiset”, sanoo Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen.

Lentoasemakiinteistöjen hankekehitysjohtaja Juha Jaakola on tyytyväinen hotellin toteutussuunnitelmasta ja -aikataulusta. ”Kansainvälisten yritysten ja paljon työssään matkustelevien houkuttelemisessa alueen keskiöön rakentuva hotelli on merkittävä tekijä palvelutarjonnassa ja koko alueen monipuolisen kehittämisen kannalta, hän toteaa.”

Aviapolis on pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava yrityskeskittymä. Aviapoliksen aseman ympäristöön on suunnitteilla asuntoja noin 2 000 ihmiselle. Työpaikkoja alueelle syntyy arviolta noin 15 000. Aviapoliksen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis 10−15 vuoden kuluttua.

Lisätietoja:

Skanska Oy, toimialajohtaja Jarkko Muurimäki, puh. 040 576 8950 jarkko.muurimaki[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Keva, kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, puh. 0400 330 322, petri.suutarinen[at]keva.fi

Lentoasemakiinteistöt Oyj, hankekehitysjohtaja Juha Jaakola, puh. 040 864 4366, juha.jaakola[at]lak.fi

Royal Ravintolat, toimitusjohtaja Aku Vikström, puh. 050 524 9445, aku.vikstrom[at]royalravintolat.com

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Hoidamme 1,3 miljoonan julkisen sektorin työntekijän ja eläkkeensaajan työeläkepalveluita. Keva vastaa kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Kevan sijoitusomaisuus on reilut 40 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 550 työntekijää. Kevan toimipaikka sijaitsee Helsingin keskustassa.