c

Skanskan tornitalosta Järvenpään uusi maamerkki

Lehdistötiedotteet 13.5.2015 7.00 CET

Skanska rakentaa Järvenpään ydinkeskustaan kävelykatu Jannen ja Tupalantien kulmaukseen 18-kerroksisen tornitalon, josta tulee Järvenpään uusi maamerkki.

Tupalankulman tornitalosta tulee Järvenpään keskustan uusi maamerkki.

Kokonaisuuteen kuuluu kaksi rakennusta, 18-kerroksinen torni ja kuusikerroksinen kerrostalo kävelykatu Jannen puolella osoitteessa Tupalantie 2. Asuntoja tulee yhteensä 138, joten asunnonostajilla riittää valinnanvaraa yksiöstä lähes 100 neliön asuntoihin. Osassa kodeista on sauna ja jokaisessa on parveke tai ranskalainen parveke.

”Skanskalla on vankka kokemus tornitalojen rakentamisesta, ja nyt tarjoamme asunnonostajille tornitaloasumista Järvenpäässä. Tämän parempaa paikkaa ei Järvenpään ytimestä löydy”, sanoo Skanska Kotien projektipäällikkö Juha Laaksonen. Hän lisää, että myös alemmissa kerroksissa asuvat pääsevät nauttimaan tornitaloasumisesta, sillä tornitalon huipulla ullakkokerroksessa on terassillinen saunaosasto, josta aukeavat näkymät pitkälle yli Tuusulanjärven.

Tornitalon nimeksi tulee As. Oy Järvenpään Tupalankulma. Sen ennakkomarkkinointi käynnistyy kesällä 2015 ja tavoitteena on aloittaa rakennustyöt syksyllä 2015, jolloin uudet kodit valmistuvat kesällä 2017.

"Tornitaloasuminen on ekologinen kaupunkirakentamisen vaihtoehto, sillä se tarjoaa mahdollisuuden tiiviiseen urbaaniin rakentamiseen. Samalla se tarjoaa myös asukkaille mahdollisuuden elää ekologisemmin: palvelut ovat lähellä ja hyvät joukkoliikenneyhteydet auttavat vähentämään energiankulutusta. Asumisen näkökulmasta tornitalorakentaminen tarjoaa valoisia asuntoja ja esteettömiä näkymiä”, toteaa Skanska Kotien kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen.

Skanska on toteuttanut myös useita muita asuintornitaloja: 18-kerroksisen Reimantornin, 21-kerroksisen Leppävaaran tornin ja 17-kerroksisen Sellonhuipun Espooseen, Vantaalle 17-kerroksisen Kielotornin ja 14-kerroksisen Martintornin, 15-kerroksisen Horisontin Jyväskylään ja 16-kerroksiset Matrixin ja Solariksen Tampereelle. Parhaillaan Tampereelle on suunnitteilla 22-kerroksinen Luminary.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Juha Laaksonen, puh. 040 703 7423, juha.laaksonen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.