c

Skanska 23. halutuin työnantaja tekniikan ja luonnontieteen alan opiskelijoiden mielestä

Lehdistötiedotteet 29.4.2015 9.00 CET

Skanska nousi tänä vuonna Universumin opiskelijatutkimuksen 23. halutuimmaksi työnantajaksi tekniikan ja luonnontieteen alan opiskelijoiden keskuudessa.

”Rakennus- ja kiinteistöala tarjoaa monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja urapolkuja ja on mukava nähdä, että rakennusalan yritykset ovat yleisesti parantaneet sijoitustaan”, sanoo Skanska Oy:n henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

Tutkimuksessa selvisi, että opiskelijoiden mielestä työnantajan tärkeimpiä ominaisuuksia tekniikan ja luonnontieteiden alan opiskelijoille ovat monipuoliset työtehtävät, ystävällinen työilmapiiri ja kolmantena kehitystä tukevat esimiehet, joka on noussut kolme sijaa viime vuodesta. Selkeimmäksi ryhmäksi vastaajien joukossa (15 % prosenttia vastaajista) nousi idealistiprofiili, joka painottaa työn merkityksellisyyttä, eettisiä periaatteita, yhteiskuntavastuuta, kestävää kehitystä ja kunnioitusta työntekijöitä kohtaan.

”Opiskelijoiden mielipiteet antavat meille tärkeää tietoa tulevaisuutta varten. Vastuullisuuden teemat ovat vahvasti liiketoimintamme ytimessä, ja on ilahduttavaa huomata, että nämä asiat ovat opiskelijoille tärkeitä. Skanska panostaa monimuotoisen ja hyväksyvän työyhteisön kehittämiseen. Nämä ovat merkityksellisiä näkökulmia myös työelämään tuleville nuorille. Monimuotoisuus ja erilaisuuden hyväksyminen sitoutuvat liiketoimintaamme: kun hyödynnämme ihmisten erilaisia taustoja, osaamista ja näkemyksiä, voimme tehdä parempaa tulosta ja asiakastyötä”, Mettälä kertoo.

”Pyrimme edistämään erityisesti naisten kiinnostusta rakennusalaan. Naisten vähäinen määrä organisaatioiden eri johtotasoilla on haaste, jonka mekin olemme tiedostaneet ja jonka haluamme ratkaista. Osallistuminen viestintätoimisto Ellun Kanojen käynnistämään Dialogi 2015 -hankkeeseen on käytännön toimenpide monimuotoisen ja osallistavan työyhteisön kehittämiseksi. Dialogi-konseptin avulla käydään vuoropuhelua monella tasolla niin sisäisesti Skanskassa kuin muiden yritysten ja opiskelijoiden kanssa, ja uskon, että jo tämä vie osaltaan asiaa eteenpäin”, Mettälä jatkaa.

Universumin opiskelijatutkimukseen vastasi vuonna 2015 yhteensä 12 380 suomalaista korkeakouluopiskelijaa. Universum on maailman johtava työnantajakuvaan keskittynyt yritys, joka on tutkinut korkeasti koulutettujen opiskelijoiden ja ammattilaisten näkemyksiä työelämästä ja työnantajista jo 18 vuotta Suomessa.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, kirsi.mettala[at]skanska.fi

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, pauliina.munukka[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit

www.universumglobal.com