c

Skanska käynnistää ICECAPITALille 179 asunnon rakentamisen

Lehdistötiedotteet 27.4.2015 13.47 CET

Skanska käynnistää 179 asunnon rakentamisen ICECAPITAL Housing Fund III Ky:lle. Asunnot tulevat Helsinkiin, Vantaalle ja Kirkkonummelle. Asunnot kuuluvat esisopimukseen, jonka osapuolet allekirjoittivat marraskuussa 2014.

Yhtiöt, joista on nyt solmittu urakkasopimukset, ovat As. Oy Vantaan Valurauta, As. Oy Helsingin Siena ja As. Oy Kirkkonummen Pyökki.

62 asunnon Vantaan Valurauta sijaitsee Kaivokselassa osoitteessa Aapramintie 8. Kirkkonummen Pyökissä on 42 asuntoa, ja yhtiö sijaitsee Kirkkonummen keskustassa osoitteessa Ervastintie 3 kunnantaloa ja poliisilaitosta vastapäätä. Kirkkonummen Pyökin ja Vantaan Valuraudan asuntojen rakentaminen käynnistyy toukokuussa 2015, ja ne valmistuvat elokuussa 2016.

Pyökin ja Valuraudan autopaikat sijoittuvat alueellisiin, useita Skanskan yhtiöitä palveleviin paikoitusyhtiöihin. Kirkkonummen paikoitustalo on jo rakennettu, ja Kaivokselan paikoitustalo on parhaillaan työn alla.

75 asunnon Helsingin Siena tulee osoitteeseen Taidemaalarinkatu 5 Kuninkaantammeen uudelle kaava-alueelle, joka sijaitsee Hämeenlinnan väylän länsipuolella Kaarelan kaupunginosassa. Suurin osa Kuninkaantammen alueesta on toistaiseksi rakentamatonta, mutta alueelle on suunnitteilla runsaasti lisärakentamista. Asunnoista 9 on rivitalo- ja pienkerrostaloasuntoja. Sienan rakentaminen alkaa kesäkuussa 2015, ja se valmistuu marraskuussa 2016.

”Talot soveltuvat sijainniltaan ja kooltaan hyvin pääkaupunkiseudun vapaarahoitteisille vuokra-asuntomarkkinoille, joilla on kysyntää erityisesti pienille asunnoille”, luonnehtii aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskan Etelä-Suomen asuntorakentamisyksiköstä.

”Rakennettavat asunnot ovat ensimmäinen osa Skanskan kanssa solmimaamme esisopimusta. Kohteet sopivat hyvin rahastomme pääkaupunkiseudulle painottuvaan sijoituspolitiikkaamme. Uskomme kohteiden tarjoavan valmistuessaan asukkaille laadukasta asumista erinomaisilla sijainneilla”, toteaa toimitusjohtaja Wisa Majamaa ICECAPITAL REAM Oy:stä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, ilpo.luhtala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

ICECAPITAL REAM Oy, toimitusjohtaja Wisa Majamaa, puh. 040 826 1001, wisa.majamaa[at]icecapital.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

ICECAPITAL Housing Fund III Ky perustettiin kesällä 2012 ja sen sijoituskapasiteetti on noin 400 miljoonaa euroa. Rahasto sijoittaa varansa vapaarahoitteisiin asuntoihin, jotka sijaitsevat pääkaupunkiseudulla tai muissa kasvukeskuksissa.