c

Skanska laajentaa Kalevan Prismaa Tampereella

Lehdistötiedotteet 20.3.2015 8.30 CET

Skanska ja Pirkanmaan Osuuskauppa ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kalevan Prisman laajennuksesta Tampereella. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi, ja ne saadaan päätökseen joulukuussa 2016. Urakan arvo on noin 27 miljoonaa euroa.

Laajennuksen myötä Prismakeskuksen kokonaispinta-ala kasvaa 12 000 brm2 ja uusia rakenteellisia autopaikkoja syntyy n. 200 kpl. Urakka sisältää myös n. 19.000 brm2 saneerausosion. 

”Haluamme tarjota asiakkaille kätevästi kaikki palvelut saman katon alta. Prismakeskukseen luodaan monipuolinen palvelutarjonta. Laajennuksen ensimmäinen vaihe valmistuu jouluksi 2015”, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo.

Skanska on tehnyt pitkään yhteistyötä Pirkanmaa Osuuskaupan kanssa. Hiljattain valmistui Kalevan Prisman muutostyöurakka, jonka myötä keskukseen avasi liikkeensä mm. urheilukauppa XXL.

”Skanskan rooli Prisman alueen kehittämisessä on ollut viedä suunnittelua eteenpäin yhdessä Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa ja kehittää asiakkaalle kustannustehokkaita teknisiä ratkaisuja”, kertoo Skanskan Pirkanmaan yksikönjohtaja Jyrki Lautarinne. "Prisma Kalevan projekti on myös Pirkanmaan yksikön tilauskannan ja työllisyyden kannalta erittäin tärkeä hanke”, sanoo Lautarinne.

Skanska on viime vuosina toteuttanut useita merkittäviä kauppakeskushankkeita: Kauppakeskus Puuvillan lisäksi Kauppakeskus Kaaren Helsingin Kannelmäessä ja Martintorin kauppakeskuksen Vantaan Martinlaaksossa. Parhaillaan rakenteilla on IsoKristiinan kauppakeskuksen uudistus ja laajennus Lappeenrannan keskustassa ja Kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakasta Espoon Matinkylässä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jyrki Lautarinne, puh. 040 505 1348, jyrki.lautarinne[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Pirkanmaan Osuuskauppa, toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070.