c

Lutakon asuinalue, Jyväskylä

  • Jyväskylän keskustan palvelut, liikkeet ja kulttuuritarjonta avautuvat viereisen ylikulkusillan toisella puolella ja viereinen juna- ja linja-autoasema takaavat asukkaille sujuvat kulkuyhteydet.
  • Skanska rakensi Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle 46 vuokra-asuntoa Jyväskylän Lutakkoon. Asunnot valmistuivat 2019.
  • Satamakadulla sijaitsee Skanska Kotien kohteet As. Oy Jyväskylän Manuetti, Sonaatti ja Liberetto
  • As. Oy Jyväskylän Horisontti

Skanska on ollut vahvasti mukana kehittämässä Jyväskylän Lutakosta modernia ja viihtyisää asuinaluetta 30 vuoden ajan. Ensimmäinen asuntokohde valmistui vuonna 1996. Skanska on toteuttanut yhteensä Lutakkoon 33 asuntokohdetta, joissa on 1254 asuntoa. 

Jyväsjärven rannalla, Jyväskylän keskustan tuntumassa sijaitsevalla alueella on aiemmin ollut puunjalostusteollisuutta. Nykyisin punatiiliset kerrostalot muistuttavat tehdashistoriasta, ja valkoisten 8–12-kerroksisten talojen nauha mukailee Jyväsjärven rantaviivaa.

Lutakon suunnittelun tavoitteina ovat olleet alueen kytkeminen tiiviisti ydinkeskustaan, sosiaalisesti kestävä asukasrakenne sekä turvallisuus ja terveellisyys. Lähtökohtana on vuonna 1990 päättynyt arkkitehtikilpailu, jonka voitti Trevor Harrisin ja Hennu Kjisikin ehdotus.

Yksi esimerkki Skanskan hankkeista Lutakossa on 15-kerroksinen, 45 metrin korkeuteen kohoava tornitalo As. Oy Jyväskylän Horisontti, joka on alueen näyttävä maamerkki. Talon 65 huoneistosta aukeavat näköalat yli kaupungin ja Jyväsjärven.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading