c

Kauppakeskus IsoKristiina

  • Kauppakeskus IsoKristiina
  • IsoKristiina sisältä

Skanska on uudistanut ja laajentanut Lappeenrannan keskustassa sijaitsevan IsoKristiinan kauppakeskuksen.

IsoKristiinassa on nyt vuokrattavaa pinta-alaa 34 000 neliömetriä, josta 27 000 neliömetriä on liiketilaa. Kauppakeskuksessa on noin 80 erilaista liikettä ja palvelua, joissa on mukana suomalaisia ja kansainvälisiä brändejä.

Haastava rakennustyö vilkkaassa kaupunkikeskuksessa

Kauppakeskus IsoKristiina on esimerkki haastavasta rakennustyöstä keskellä kaupunkikeskustaa sekä toimivaa kauppakeskusta. Työturvallisuus, ympäristöarvot ja hyvä yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa muodostavat yhdessä vastuullisen rakentamisen kokonaisuuden.

Eri sidosryhmien informointi hankkeen etenemisestä ja logistiikka nousivat keskeisiksi toimiksi, joilla varmistetaan ihmisten ja ympäristön turvallisuus sekä parannetaan toiminnan tehokkuutta. IsoKristiinan saneerattava osa oli vanha rakennus, jonka sijainti kaupungin keskustassa antaa osaltaan hyvät mahdollisuudet kiinteistön ympäristövastuulliseen käyttöön.

Ympäristötehokas ajattelu ohjaa rakentamista

IsoKristiina tavoittelee kultatasoa LEED®-ympäristöluokituksessa. Skanska vastaa hankkeessa sertifiointiprosessin läpiviennistä ja energiatehokkuuslaskelmista sekä ympäristötavoitteiden saavuttamisesta tilaajan toivomalla tavalla. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnettu ja laajasti käytössä oleva rakennusten ympäristöluokitus. LEED-suunnittelu näkyykin työmaan arjessa monella tapaa, muun muassa tietojen keräämisessä ja hankinnassa.

Kauppakeskustyömaalla jätehuolto suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti. Lokakuussa 2014 noin seitsemän prosenttia työmaajätteestä on päätynyt loppusijoitukseen kaatopaikalle.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading