c

Jätkäsaaren kortteli, Helsinki

  • Korttelin asuntotarjonta on ainutlaatuisella paikalla, uuden ja kehittyvän Jätkäsaaren ytimessä. OIkeassa reunassa on myös Skanskan rakentamat valkoiset asuinrakennukset Helsingin Bysa ja Haso Sandis.
  • Sisäpiha on suunniteltu siten, että se on suojassa merituulelta.
  •  223 asunnon kokonaisuus jakaantuu neljään yhtiöön.

Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:n suunnittelema kortteli rakennettiin Jätkäsaaren keskiosaan Malagan- ja Livornonkatujen väliin. Kortteliin tuli yhteensä 223 asuntoa. Asunnot jakaantuvat neljään yhtiöön: As. Oy Helsingin Picasso, As. Oy Helsingin Malaga, Heka Jätkäsaari Livornonkatu 7 ja Helsingin Asumisoikeus Oy Livorno.

Helsingin Picassossa on 55 hitas-asuntoa ja yksi liiketila, Helsingin Malagassa 45 hitas-asuntoa, Heka Jätkäsaari Livornonkatu 7:ssä on 72 vuokra-asuntoa, ja Helsingin Asumisoikeus Oy Livornossa 51 asumisoikeusasuntoa ja yksi liiketila.

Korttelin rakentaminen alkoi 2018 ja se valmistui 2021. Korttelin matalimmat, townhouse-tyyppiset talot ovat kolmikerroksisia ja korkeimmat kerrostalot kahdeksankerroksisia.

Neljän uudisrakennuksen keskelle jää piha-alue, jossa on yhteispiha istutuksineen sekä townhouse-asuntojen omat terassit. Asukaspysäköinti on järjestetty Jätkäsaaren pysäköinti Oy:n tiloihin maanalaiseen halliin.

Jätkäsaaren yleisilmeen mukaisesti korttelin julkisivu on pääosin muurattua tummanruskeaa ja harmaata tiiltä, ylimmät kerrokset ovat teräspinnoitteisia ja väriltään metallinsävyisiä. Asunnoissa on eri suuntiin avautuvia parvekkeita.

Myös ympäristötehokkuus on korttelissa huomioitu: koko Jätkäsaaren alueen jätehuolto toteutetaan imuputkijärjestelmällä. Tämä vähentää jäteautojen liikkumista alueella. Näin asuntokohteista syntyy tavallista vähemmän liikenteen hiilidioksidipäästöjä.

Skanska on rakentanut Jätkäsaareen useita asuntokohteita 

Toinen 265 asunnon kortteli Helsingin kaupungille valmistui vuonna 2022 Hyväntoivonpuiston ja Jätkäsaaren liikuntapuiston väliin jäävälle alueelle osoitteeseen Länsisatamankatu 37. Yhden taloyhtiön kokonaisuus koostuu kahdesta 15-kerroksisesta tornista sekä kahdesta matalammasta osasta.

As. Oy Helsingin Rion ja Heka Jätkäsaari Hampurinkujan 143 vuokra- ja hitas-asuntoa valmistuivat 2018. Asunto Oy Heka Jätkäsaari Hyväntoivonkatu 7:n rakennetut 101 vuokra-asuntoa saivat uudet asukkaansa myös vuonna 2018.

As. Oy Helsingin Bysa ja Haso Sandis ovat valmistuneet vuonna 2017. Kohteissa on yhteensä 144 Helsingin kaupungin hitas- ja asumisoikeusasuntoa.

HUS-Kiinteistöt Oy:lle on valmistunut 98 vuokra-asunnon kerrostalo Bahamankadulle syksyllä 2017. Samaan kortteliin Atlantinkadulle valmistui loppuvuodesta 2016 Helsingin seudun opiskelijasäätiö HOASin vuokra-asuntoja 103 kappaletta.

 

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading