c

M117

  • Vehreä ja eläväinen aula istuskeluportaineen.
  • Aula toimii myös viihtyisänä lounaskahvilana.
  • Yhteiskäyttöinen monitoimitila.
  • Yhteiskäyttöinen neuvotteluhuone Tammi.
  • Yhteiskäyttöinen neuvotteluhuone Mänty.
  • Yhteiskäyttöinen neuvotteluhuone Koivu.
  • Näyttävä sijainti Mannerheimintien päässä. Kaupunki alkaa tästä.
  • M117 sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Mannerheimintiellä, Keskuspuiston vieressä.

Kahdeksankerroksinen M117-toimistotalo valmistui 2012 ja rakennuksen suunnittelun lähtökohtana oli luoda kestävän kehityksen kannalta ympäristötehokkain työympäristö. Toimisto on huippumoderni sekä näyttävyytensä että teknisten ratkaisujensa ansiosta. Vuonna 2019 toimistotalo uudistettiin palvelemaan paremmin modernina monikäyttäjätalona. Uudistuksen myötä ihmisten hyvinvoinnin tukeminen on otettu monin eri tavoin huomioon ja on käyttäjän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta edelläkävijä. Rakennuksessa on noin 7 400 neliömetriä muuntojoustavaa toimistotilaa.

Sijainniltaan M117 on helposti saavutettavissa niin omalla autolla tai polkupyörällä kuin julkisilla kulkuneuvoilla. Bussipysäkit ovat M117 vieressä, ratikkapysäkille alle 10 minuutin kävelymatka ja Ilmalan juna-asemallekin on matkaa vain reilu kilometri. Kaupunkipyöräasema löytyy Mannerheimintien toiselta puolelta. Keskuspuisto alkaa lähes ulko-ovelta, jossa ulkoilureitit johdattavat Töölönlahdelta aina Haltialaan ja Vantaan joelle asti.

Ympäristötehokkuutta energiaratkaisuista

Platinatason LEED®-ympäristöluokitus saavutettiin korkealle asetettujen tavoitteiden sekä suunnitelmallisen toteutuksen ansiosta. LEED-pisteitä kertyi ennen kaikkea tehokkaista energiaratkaisuista, vesitehokkuudesta sekä keskeisestä sijainnista ja hyvistä joukkoliikenneyhteyksistä. Lämpöhäviö ja jäähdytystarve on minimoitu julkisivun optimoinnilla ja valaistus toimii läsnäolo- ja päivänvalotunnistimilla. Älykkään suunnittelun ansiosta myös vedenkulutusta on saatu vähennettyä 50 prosentilla suhteessa vastaavan toimistorakennuksen tavanomaiseen tasoon. Tämä on saavutettu sadevesikeräysjärjestelmällä (sadevettä käytetään mm. wc-huuhteluun) sekä valitsemalla vesipihejä vesikalusteita. Lisäksi rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä on hyvin energiatehokas.

Terveellinen toimisto

Uudistuksen myötä rakennukselle haetaan käyttäjän kokonaisvaltaista hyvinvointia huomioivaa WELL-sertifikaattia. M117:n yleistilat ovat vehreät, kodikkaat, viihtyisät ja toiminnalliset WELL-ajattelun mukaan. M117:ssa yhteisöllisyyttä tukevat mm. aulan pääaukion vapaamuotoiseen työskentelyyn ja virkistymiseen tarkoitettu istuskeluporras sekä persoonalliset teemoitetut yhteiskäytössä olevat neuvottelutilat. Rakennuksen vaikutus käyttäjien hyvinvointiin tulee esille myös lämpöviihtyvyytenä, valaistuksen ja äänimaailman ratkaisuissa.

WELL Building Standard on kansainvälisestikin tunnettu rakennusten uusi sertifiointijärjestelmä, joka ottaa huomioon kiinteistön käyttäjien hyvinvoinnin. Se perustuu eri alojen tieteellisiin tutkimuksiin, joissa on selvitetty, miten ympäristö vaikuttaa ihmiseen. Näiden pohjalta on rakennettu kriteerit, joilla WELL-sertifikaatin voi saada rakennus, jossa on eri tavoin ja eri osa-alueilla otettu huomioon rakennuksen käyttäjien fyysinen ja henkinen hyvinvointi.

Skanska on toteuttanut jo Yhdysvalloissa ja Euroopassa WELL-projekteja ja M117 tulee olemaan Suomessa Skanskan ensimmäinen WELL-sertifikaatin saanut toimistotalo.

Jaa

Etsi referenssiprojekteja

Referenssiprojektien määrä

loading