c

Lippulaiva-kaupunkikeskus, Espoo

  • Kaupunkikeskus Lippulaivan julkisivu.
  • Kaupunkikeskus Lippulaivan sisätilat.
  • Kaupunkikeskus Lippulaivan sisätilat.
  • Aluekirjasto kaupunkikeskus Lippulaivassa.

Kaupunkikeskus Lippulaiva on koko Espoonlahden tärkein palvelukeskittymä, jossa lähialueen asukkaat voivat hoitaa yhdellä käynnillä monta erilaista asiaa.

Hankkeessa rakennettiin kokonaan uusi, kaksi kertaa aiempaa suurempi moderni ja urbaani kaupunkikeskus.

Monipuolisia palveluita

Lippulaivaan sijoittuu noin 100 erilaista myymälää, kahviloita, ravintoloita sekä julkisia palveluita kuten Espoonlahden uusi aluekirjasto. Uusi ja monipuolinen kaupunkikeskus Lippulaiva avattiin vuonna 2022.

Kaupunkikeskuksen alle sijoittuu myös liityntäliikenteen bussiterminaali ja vuonna 2023 valmistunut Espoonlahden uusi metroasema. Kaupunkikeskus on merkittävä julkisen liikenteen solmukohta.

Erityistä huomiota naapuriviestintään

Lippulaivan työmaa sijoittui keskelle tiiviisti rakennettua aluetta ja Skanska halusi kiinnittää erityistä huomiota naapuriviestintään. Viestinnän kanavina olivat tiedotteet ja asukastilaisuudet. Lähialueelle jaettiin kuukausittain naapuriuutiset ja tarpeen tullen tiedotettiin poikkeavista työajoista.

Ympäristötehokkaita ratkaisuja

Lippulaivassa käytetään maalämpöratkaisua, jossa rakennuksen alle rakennettava voimala tuottaa lähes koko kaupunkikeskuksen vaatiman lämmitys- ja viilennysenergian. Voimala on kokoluokaltaan Euroopan suurin liikerakennuksen yhteyteen sijoittuva. Tämän ratkaisun ansiosta kaupunkikeskuksen katolla ei tarvita lauhduttimia, vaan yli 3500 neliömetrin laajuiselle alueelle sijoitetaan viherkattoja ja aurinkopaneeleita. Voimalaitoksen rakensi ja omistaa energiayhtiö Adven.

 

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading