c

Lippulaiva

  • Kauppakeskus Lippulaiva nousee kehittyvään Espoonlahteen.

Kauppakeskus Lippulaiva tulee olemaan koko Espoonlahden tärkein palvelukeskittymä, jossa lähialueen asukkaat voivat hoitaa yhdellä käynnillä monta erilaista asiaa.

Hankkeessa rakennetaan kokonaan uusi, kaksi kertaa aiempaa suurempi moderni ja urbaani kauppakeskus.

Monipuolisia palveluita

Uuteen Lippulaivaan sijoittuu noin 100 erilaista myymälää, kahviloita, ravintoloita sekä julkisia palveluita kuten Espoonlahden uusi aluekirjasto. Uusi ja monipuolinen kauppakeskus Lippulaiva avataan vuonna 2022.

Kauppakeskuksen alle sijoittuu myös liityntäliikenteen bussiterminaali ja vuonna 2023 valmistuva Espoonlahden uusi metroasema. Kauppakeskus tulee olemaan merkittävä julkisen liikenteen solmukohta.

Erityistä huomiota naapuriviestintään

Lippulaivan työmaa on keskellä tiiviisti rakennettua aluetta ja Skanska on halunnut kiinnittää erityistä huomiota naapuriviestintään.  Viestinnän kanavina ovat tiedotteet ja asukastilaisuudet. Lähialueelle jaetaan kuukausittain naapuriuutiset ja tarpeen tullen tiedotetaan poikkeavista työajoista.

Ympäristötehokkaita ratkaisuja

Lippulaivassa käytetään maalämpöratkaisua, jossa rakennuksen alle rakennettava voimala tuottaa lähes koko kauppakeskuksen vaatiman lämmitys- ja viilennysenergian. Voimala on kokoluokaltaan Euroopan suurin liikerakennuksen yhteyteen sijoittuva. Tämä ratkaisun ansiosta kauppakeskuksen katolla ei tarvita lauhduttimia, vaan yli 3500 neliömetrin laajuiselle alueelle sijoitetaan viherkattoja ja aurinkopaneeleita. Voimalaitoksen rakentaa ja omistaa energiayhtiö Adven.

Jaa

Etsi referenssiprojekteja

Referenssiprojektien määrä

loading