c

Hotelli Seurahuone, Turku

  • Turun Seurahuone on kokenut täydellisen peruskorjauksen. Julkisivut noudattelevat rakennuksen alkuperäisen aikakauden värimaailmaa.
  • Turun Seurahuone on valmistunut alunperin vuonna 1928 ja se on yksi Suomen vanhimmista hotelleista.
  • Hotellin vastaanotto siirrettiin Eerikinkadun puolelta Humalistonkadulle.
  • Vastaanoton ja sisäänkäyntiaulan vieressä sijaitsee mukava oleskelualue.
  • Aamiaisravintola sijaitsee toisessa kerroksessa.
  • Uudistuksen myötä hotelliin tuli yhdeksän uutta huonetta ja kokonaismäärä on nyt 140 huonetta.

Turun perinteisestä Seurahuoneesta kuoriutui omaleimainen boutique-hotelli

Skanska toteutti Turussa Hotelli Seurahuoneen peruskorjauksen projektinjohtourakkana. Seurahuoneen mittavassa rakennusurakassa hotelli- ja ravintolakiinteistö uusittiin täydellisesti. Lisäksi hotelliin tuli peruskorjauksen myötä yhdeksän uutta huonetta ja huoneita on nyt 140 kappaletta. Uudistunut Hotelli Seurahuone avautui 2019.

Käytännössä kiinteistöstä jäivät jäljelle vain katto, runko ja välipohjat. Uudistuksen myötä kunnostettiin julkisivu, uusittiin ikkunat, koko talotekniikka ja kaikki sisäpinnat. Energiatehokkuuden parantaminen oli myös tärkeä osa uudistusta. 

Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema Hotelli Seurahuone valmistui vuonna 1928. Uudistuksen lähtökohtana on ollut kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä 1920-luvun klassisistista ulkoarkkitehtuuria. 

Isoin arkkitehtoninen muutos koskee pääsisäänkäyntiä, joka palautettiin Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle. Julkisivu sai terrakotan ja keltaisen sävyjä, jotka noudattelevat rakennuksen alkuperäisen aikakauden värimaailmaa.

Suojellun rakennuksen muutossuunnittelussa tehtiin yhteistyötä Turun museokeskuksen ja kaupunkikuva-arkkitehdin kanssa.

Rakennuksen pinta-ala on 7172 bm2 ja tilavuus 25680 rm3.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading