c

Turun kaupunginteatteri

  • Turun kaupunginteatteri
  • Turun kaupunginteatteri - Lämpiö
  • Turun kaupunginteatteri - Aula
  • Turun kaupunginteatteri - sali

Turun keskustan sykkeessä on käynnissä vuonna 1962 rakennetun Turun kaupunginteatterin peruskorjaus ja laajennus. Urakassa ikääntynyt, ajan mukaistamisen tarpeessa oleva ja ahtaaksi käynyt rakennus muutetaan vastaamaan nykypäivän teatterin tekemisen tarpeita. Uudistunut rakennus palvelee teatteritoimintaa pitkälle tulevaisuuteen. Toimivammat tilat mahdollistavat myös teatterin käytön erilaisissa tapahtumissa ja esityksissä, joten jatkossa teatteri pystyy tarjoamaan monipuolista viihdettä jokaiseen makuun.

Teatteriyleisön silmin suurimmat muutokset näkyvät uusiin tiloihin muuttavissa näyttämötiloissa ja lämpiöissä. Lisäksi päänäyttämölle rakennetaan uusi takanäyttämö ja näyttelijöiden pukuhuoneet päivitetään ajan tasalle.

Teatterin työtilat siirretään uuteen laajennusosaan, jonne sijoitetaan muun muassa puu- ja metallityötilat, maalaamo ja kokoonpano. Rakennuksen sisäistä logistiikkaa muutetaan ja teatteriin rakennetaan muun muassa hissi ja aiempaa suuremmat oviaukot, jotka helpottavat ja nopeuttavat muun muassa asujen kuljettamista neljännen kerroksen puvustamosta alakertaan.

Turun kaupunginteatterin ajanmukaistaminen on Turun kaupungin lähivuosien suurin ja näkyvin tilahanke. Se on myös Skanskan Varsinais-Suomen yksikön historian suurimpia ja sillä on myös merkittävä työllistävä vaikutus: työmaalla riittää töitä noin sadalle rakennusalan ammattilaiselle.

Kulttuurihistoriallinen rakennus

Turun kaupunginteatteri on rakennustaiteellisesti, kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus ja keskeinen osa Aurajoen kulttuurimaisemaa. Peruskorjaus ja laajennus tehdäänkin rakennuksen alkuperäistä olemusta vaalien niin, ettei julkisivujen ja vesikaton perusmuodon rakennustaiteellinen ja kaupunkikuvallinen arvo ja tyyli tärvelly.

Purkutöistä paalutukseen ja ilmanvaihdosta teatteritekniikkaan

Teatteritilat ovat kaikki omanlaisia ja niillä on kaikilla erilaiset vaatimukset. Urakkaa toteuttaessa onkin tärkeää kuunnella ja huomioida teatterin tarpeet tilojen suhteen.

Urakkana Turun kaupunginteatteri on monella tapaa haasteellinen, sillä muun muassa purkuvaiheessa talon rakenteista löytyi esimerkiksi talotekniikkahormeja, joita ei näkynyt alkuperäisissä purkusuunnitelmissa. Myös asbestia oli rakennuksessa huomattavasti alkukartoitusta enemmän. Uudisosan perustukset vaativat puolestaan toisaalla suuria kalliolouhintoja, toisaalla jopa 15 metriä pitkiä porapaalutuksia.

Urakan yhteydessä uusitaan myös rakennuksen ilmanvaihto, sähkötekniikka ja valaistus, täydennetään teatteritekniikkaa sekä rakennetaan hissi tavarankuljetusta varten. Myös esteettömyyteen ja paloturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Jaa

Etsi referenssiprojekteja

Referenssiprojektien määrä

loading