c

Turun kaupunginteatteri

  • Turun kaupunginteatteri
  • Turun kaupunginteatteri - Lämpiö
  • Turun kaupunginteatteri - Aula
  • Turun kaupunginteatteri - sali

Skanska toteutti Turun keskustassa vuonna 1962 rakennetun Turun kaupunginteatterin peruskorjauksen ja laajennuksen. Urakassa ikääntynyt, ajan mukaistamisen tarpeessa oleva ja ahtaaksi käynyt rakennus muutetiin vastaamaan nykypäivän teatterin tekemisen tarpeita. Uudistunut rakennus palvelee teatteritoimintaa pitkälle tulevaisuuteen. Toimivammat tilat mahdollistavat myös teatterin käytön erilaisissa tapahtumissa ja esityksissä, joten jatkossa teatteri pystyy tarjoamaan monipuolista viihdettä jokaiseen makuun.

Teatteriyleisön silmin suurimmat muutokset näkyvät uusiin tiloihin muuttavissa näyttämötiloissa ja lämpiöissä. Lisäksi päänäyttämölle rakennetiin uusi takanäyttämö ja näyttelijöiden pukuhuoneet päivitetiin ajan tasalle.

Teatterin työtilat siirretiin uuteen laajennusosaan, jonne sijoitetaan muun muassa puu- ja metallityötilat, maalaamo ja kokoonpano. Rakennuksen sisäistä logistiikkaa muutetiin ja teatteriin rakennetiin muun muassa hissi ja aiempaa suuremmat oviaukot, jotka helpottavat ja nopeuttavat muun muassa asujen kuljettamista neljännen kerroksen puvustamosta alakertaan.

Kulttuurihistoriallinen rakennus

Turun kaupunginteatteri on rakennustaiteellisesti, kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus ja keskeinen osa Aurajoen kulttuurimaisemaa. Peruskorjaus ja laajennus tehtiinkin rakennuksen alkuperäistä olemusta vaalien niin, ettei julkisivujen ja vesikaton perusmuodon rakennustaiteellinen ja kaupunkikuvallinen arvo ja tyyli tärvelly.

Purkutöistä paalutukseen ja ilmanvaihdosta teatteritekniikkaan

Teatteritilat ovat kaikki omanlaisia ja niillä on kaikilla erilaiset vaatimukset. Urakkaa toteuttaessa olikin tärkeää kuunnella ja huomioida teatterin tarpeet tilojen suhteen.

Urakkana Turun kaupunginteatteri oli monella tapaa haasteellinen, sillä muun muassa purkuvaiheessa talon rakenteista löytyi esimerkiksi talotekniikkahormeja, joita ei näkynyt alkuperäisissä purkusuunnitelmissa. Myös asbestia oli rakennuksessa huomattavasti alkukartoitusta enemmän. Uudisosan perustukset vaativat puolestaan toisaalla suuria kalliolouhintoja, toisaalla jopa 15 metriä pitkiä porapaalutuksia.

Urakan yhteydessä uusittiin myös rakennuksen ilmanvaihto, sähkötekniikka ja valaistus, täydennetään teatteritekniikkaa sekä rakennetaan hissi tavarankuljetusta varten. Myös esteettömyyteen ja paloturvallisuuteen kiinnitetiin erityistä huomiota.

Jaa

Etsi referenssiprojekteja

Referenssiprojektien määrä

loading