c

Kauppakeskus Iso Omena, Espoo

  • Kauppakeskus Iso Omena
  • Kauppakeskus Iso Omena
  • Kauppakeskus Iso Omena
  • Kauppakeskus Iso Omena

Skanska toteutti Citycon Oyj:lle Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakan. Rakennustyöt alkoivat vuoden 2015 alussa. Laajennusosa avattiin kaupallisesti kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen oli elokuussa 2016 ja toinen keväällä 2017.

Urakka koostui kolmesta osasta, joista B-osa oli suuruudeltaan noin 16 600, C-osa noin 29 800 ja D-osa noin 17 000 bruttoneliömetriä. Laajennuksen myötä Iso Omena kasvoi Suomen suurimpien kauppakeskusten joukkoon tarjoten lähes 100 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa ja yli 200 erilaista liikettä ja palvelua.

Uudistunut Iso Omena tarjoaa runsaasti erikoiskaupan liikkeitä, palveluita sekä ainutlaatuisen ravintolamaailman, jossa on lukuisia erilaisia kahvila- ja ravintolatoimijoita. Lisäksi Isoon Omenaan rakennettiin Espoon suurin, seitsemän salin elokuvateatteri. Kauppakeskukseen tuli myös täysin uudenlainen Espoon kaupungin palvelutori, johon sijoittui muun muassa kirjasto, sosiaali- ja terveyspalveluita sekä nuorisotila. Kauppakeskuksen alapuolelle sijoittui Länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema ja liityntäliikenteen terminaali.

Hankkeessa hyödynnettiin Skanskan tietomalliosaamista, joka auttoi muun muassa töiden suunnittelussa ja vaiheistuksessa sekä aikataulujen visualisoinnissa. Tietomallintamalla tuotetut 3D-kuvat mahdollistivat yksityiskohtaisen tiedon saamisen eri rakennusosista, mikä paransi muun muassa suunnittelun laatua ja vähensi virheiden mahdollisuutta.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading