c

Kauppakeskus Iso Omena

  • Kauppakeskus Iso Omena
  • Kauppakeskus Iso Omena
  • Kauppakeskus Iso Omena
  • Kauppakeskus Iso Omena

Skanska toteutti Citycon Oyj:lle Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakkaa. Rakennustyöt alkoivat vuoden 2015 alussa. Laajennusosa avataan kaupallisesti kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen on elokuussa 2016 ja toinen keväällä 2017.

Urakka koostuu kolmesta osasta, joista B-osa on suuruudeltaan noin 16 600, C-osa noin 29 800 ja D-osa noin 17 000 bruttoneliömetriä. Laajennuksen myötä Iso Omena kasvaa Suomen suurimpien kauppakeskusten joukkoon tarjoten lähes 100 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa ja yli 200 erilaista liikettä ja palvelua.

Uudistunut Iso Omena tarjoaa runsaasti erikoiskaupan liikkeitä, palveluita sekä ainutlaatuisen ravintolamaailman, jossa on lukuisia erilaisia kahvila- ja ravintolatoimijoita. Lisäksi Isoon Omenaan rakennettiin Espoon suurin, seitsemän salin elokuvateatteri. Kauppakeskukseen tulee myös täysin uudenlainen Espoon kaupungin palvelutori, johon sijoittuu muun muassa kirjasto, sosiaali- ja terveyspalveluita sekä nuorisotila. Kauppakeskuksen alapuolelle sijoittuu Länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema ja liityntäliikenteen terminaali.

Hankkeessa hyödynnetään Skanskan tietomalliosaamista, joka auttaa muun muassa töiden suunnittelussa ja vaiheistuksessa sekä aikataulujen visualisoinnissa. Tietomallintamalla tuotetut 3D-kuvat mahdollistavat yksityiskohtaisen tiedon saamisen eri rakennusosista, mikä parantaa muun muassa suunnittelun laatua ja vähentää virheiden mahdollisuutta.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading