c

Arabianrannan asuinalue, Helsinki

  • As. Oy Arabiankatu 4 (Varma)
  • As. Oy Arabiankatu 8 (Varma)

Helsingin Arabianrannassa yhdistyvät viihtyisä 8000 asukkaan asuinalue, noin 300 yrityksen työpaikkakeskittymä ja kansainvälinen kampus. Skanska on ollut vahvasti mukana alueen kehittämisessä ja rakentamisessa alusta alkaen.

Arabianrannan ensimmäisen asuntokohteen, Skanskan As. Oy Helsingin Arabianrinteen, rakentamistyöt käynnistyivät toukokuussa 2000. Tämän jälkeen Skanska on toteuttanut alueelle lähes 1300 uutta kotia, joista omaa tuotantoa on noin 250 asuntoa.

Asuntokohteiden lisäksi Skanska on rakentanut Arabianrantaan muun muassa Lume Mediakeskuksen, AV-oppilaitoksen, Portaali-toimistotalon, kaksi pysäköintitaloa sekä MS-talon. Myös Skanska Infra on toteuttanut Arabianrannassa useita hankkeita, kuten esirakentamista ja muita maanrakennustöitä.

Arabianranta sijaitsee Helsingissä Hermannin rantatien, Hämeentien, Vantaanjoen suun ja Vanhankaupunginlahden välisellä alueella. Kaupunginosan erityispiirteitä ovat joka paikassa läsnä oleva taide ja yhteisöllisyys, joka kumpuaa jo kaavoitukseen sisältyneestä yhteispihaideasta. Lisäksi Arabianranta on tietoliikenneyhteyksien edelläkävijä.

Kaupunginosan maapinta-ala on noin 85 hehtaaria ja rantapuistoalue noin 50 hehtaaria.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading