c

Eteläranta 10 -toimistorakennus, Helsinki

  • Eteläranta 10 sijaitsee Helsingin Kauppatorin läheisyydessä
  • Toimistorakennuksessa on näyttävä aula.
  • Toimistorakennuksessa on viihtyisät oleskelutilat
  • Toimistorakennuksesta on upeat näkymät Kauppatorille päin.
  • Toimistorakennuksen tiloja.

Suomalaisen elinkeinoelämän päänäyttämöä on viime vuosina uudistettu määrätietoisesti. Skanska on pääurakoinut rakennuksesta liki 16 000 m2 moderneiksi toimisto- ja neuvottelutiloiksi – käyttötarkoitustaan palvelevaksi, mutta vanhaa kunnioittaen. Vuonna 1952 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut Viljo Rewell.

Joustavuutta ja tehokkuutta rakentamiseen

Vuodesta 2002 tehdyn ensimmäisen korjausurakan jälkeen Skanska on toiminut pääurakoitsijana Etelärannan remonteissa. Vuonna 2010 Hotelli Palacen käytössä olleet tilat uudistettiin toimistotiloiksi, samoihin aikoihin kiinteistön 2. ja 11. kerroksissa rakennettiin kansainvälisen luokan neuvottelukeskus ja 11. kerroksen saunatilat modernisoitiin. Näiden remonttien jälkeen korjausrakentamista on tehty kerros kerrokselta eri liitoille, jotka kiinteistössä toimivat. Urakoihin on sisältynyt myös talotekniikan uusimista, ja kerroskohtainen konehuoneremontti valmistui 2015. Vuonna 2018 kiinteistössä uusittiin julkisivut ja vesikatteet.

Eteläranta 10 on ollut liittojen ja myös median käytössä kaikkien remonttien aikana. Siksi kohteessa on tehty korjaustöitä epätavallisiin aikoihin, jolloin esimerkiksi äänekkäistä työvaiheista on koitunut mahdollisimman vähän haittaa kiinteistön käyttäjille. Laskutyöurakkana toteutetut remontit on viety läpi määrätietoisesti ja ammattiotteella. Urakkamalli vaatii suunnitelmallisuutta, parhaiden ratkaisujen löytämistä työn edetessä, kykyä nopeaan päätöksentekoon ja dokumentointitaitoa.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading