c

Vaativassa työssä onnistumisen tunne palkitsee

”En yhtään ihmettele itse, että päädyin rakennusalalle. Työpäivässä täytyy olla tekemisen meininkiä”, Jasmiina nauraa. Alkuvuodesta 2018 Skanskalta vakinaisen paikan saanut tuore työnjohtaja on saanut jo kokemusta Olympiastadionin ja Länsimetron työmailta. Ala tuntuu omalta, ja työllistymismahdollisuudet valoisilta.

Heti ammattikoulusta rakennuspiirtäjäksi valmistuttuaan Jasmiina haki Metropolian rakennusalan työnjohdon linjalle. Siellä Jasmiina kuuli Skanska Oppiva -harjoittelusta, haki ohjelmaan, ja pääsi ilokseen mukaan.

”Oppivassa pidin erityisesti siitä, miten se perehdytti yritykseen ja auttoi verkostoitumaan alalla. Sitä kautta esimerkiksi työehtoasioihin sai aina tukea ja turvaa." Opinnäytetyön Jasmiina teki Skanskalle, ja valmistumisen jälkeen vakipaikka löytyi Skanska Infran riveistä. Samalla työmaa vaihtui hetkeksi toimistotöihin. Tämänhetkisiin tehtäviin kuuluu urakanlaskentaa ja tietomallinnusta.

”Laskennan puolella olen nähnyt, miten paljon taustalla nähdään vaivaa, että Skanska saa urakat itselleen ja työt työmaalla sujuvat tehokkaasti ja turvallisesti. Tässä hommassa vaaditaan hyvää suunnittelutaitoa, tiimityöskentelyä ja ohjelmien hallintaa. Ongelmien ratkominen on joskus rassaavaa, mutta se onnistumisen tunne on mahtava!” Jasmiina toteaa.

Työnjohtajan on oltava avarakatseinen ja joustava

Vaikka Jasmiina on joskus porukan ainoa nainen, nuori työnjohtaja on otettu hyvin vastaan. Koskaan ei ole sanottu, että tuohon et pysty. Hyvältä on tuntunut myös se, että töissä tulee kuunnelluksi, ja esimiehet ymmärtävät muuttuvien elämäntilanteiden päälle.

Ison talon eduiksi Jasmiina lukee kansainväliset työmahdollisuudet, mielenkiintoiset projektit ja kivat työkaverit. ”Olen tehnyt paljon töitä oman urani eteen ja edennyt toivomaani vauhtia. Skanska on antanut siihen edellytykset”, Jasmiina toteaa.

Nyt Jasmiina haluaa rauhassa kerryttää työkokemusta ja kerätä pian eläköityviltä konkareilta vinkkivitoset talteen. Jasmiina näkee itsensä työnjohtotehtävissä jatkossakin. Vastuu, ihmissuhdetaidot ja työmaalla kiehtovat. ”Työnjohtajana onnistuakseen täytyy olla avarakatseinen, joustava ja hieman suuruudenhullu, sillä vastuut ovat suuria ja päätöksenteossa on oltava rohkea. Työvaiheet on vietävä varmalla otteella eteenpäin. Luonteeltani olen iloinen, en lannistu vähästä ja tsemppaan työkavereita. Se sopii tähän hommaan, ja siitä olen saanut kiitostakin.”

Työ ja muu elämä tasapainottuu matkustelulla, kokkailulla ja vesijetteilyllä

”Matkailu on paras rentoutumiskeino – suosikkikohteeni on Espanja. Toki on kiva käydä myös kotona Pohjanmaalla. Meillä on värikäs perhe, sieltä olen saanut vauhtia maailmaan. He ovat pitäneet huolta, että jalat pidetään maassa. Vaikka tällä alalla voi joskus olla naimisissa projektin kanssa, työ ei saa koskaan olla elämän ainoa fokus.

Päivitetty: 26.8.2020