c

Skanska nimettiin yhdeksi maailman parhaista työnantajista

Skanska sijoittui Forbes-lehden globaalissa tutkimuksessa yhdeksi maailman parhaista työnantajista. ”World´s Best Employers” -lista perustuu yli 170 000 kansainvälisessä organisaatiossa työskentelevän työntekijän vastauksiin yli 50 maasta. Tutkimuksen toteutti markkinatutkimusyritys Statista.

”Sijoitus tutkimuksessa osoittaa, että yrityksemme on menossa oikeaan suuntaan”, sanoo Skanskan pääjohtaja Anders Danielsson.

”Pääjohtajana yksi päätavoitteistani on varmistaa, että luomme ja ylläpidämme monimuotoista, yhteistyötä vaalivaa ja terveellistä kulttuuria, niin toimistoilla kuin työmaillakin. Olen nähnyt, kuinka tällä lähestymistavalla on suora vaikutus työkavereidemme hyvinvointiin ja liiketoimintaamme.”

Tutkimukseen osallistuneilta kysyttiin, suosittelisivatko he yritystään perheelle tai ystäville. Lisäksi heitä pyydettiin arvioimaan työnantajaansa muun muassa työelämän tasapainon, kehitysmahdollisuuksien ja työntekijöiden monimuotoisuuden perusteella.

”Valinta maailman parhaiden työnantajien listalle on vahvistus Skanskan kulttuurille ja arvoille”, sanoo Skanska Groupin henkilöstöjohtaja Therese Tegner.

Skanskan viimeisimpään henkilöstötutkimukseen perustuen, Theresen mukaan johdolla on suuri rooli Skanskan arvojen esimerkittämisessä ja yrityksen kulttuurin muovaamisessa.

”Tulokset osoittavat, että ylpeys Skanskassa työskentelyyn on ennätyksellisen korkealla. 85 prosenttia vastasi olevansa ylpeä työskennellessään meillä.”

”Kansainvälisenä yrityksenä, jolla on monipuolista liiketoimintaa, ihmiset ovat vahvuutemme. He työskentelevät poikkeuksellisissa tiimeissä ja suoriutuvat erinomaisesti. Forbesin tunnustus, jonka saavuttamiseksi meitä verrattiin muihin johtaviin yrityksiin ympäri maailman, on kunnianosoitus hienolle yritykselle, jonka työntekijämme ovat rakentaneet”, Therese jatkaa.

Tutkimuksen menetelmä ja fokus on kuvattu Forbesin nettisivuilla.

Päivitetty: 13.11.2023