c

Skanska nimettiin kansainväliseksi edelläkävijäksi vastuullisuudessa

Skanska on nimetty Financial Timesin ja datayhtiö Statistan yhteisen aloitteen tuloksena "Climate Leaderiksi" Euroopassa. 4 000 yrityksen olemassa olevia päästötietoja sekä toimia hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi tarkasteltiin, tarkastelussa huomioitiin useita datan todentamisessa käytettyjä kriteereitä. Vain 10 prosenttia tarkastetuista yrityksistä kelpuutettiin luetteloon.

"Olemme asettaneet riman korkealle. Skanskan ilmastotavoitteena on vähentää omia päästöjämme 70 prosenttia vuodesta 2015 vuoteen 2030. Vuodesta 2015 lähtien olemme onnistuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjämme 47 prosenttia, ja tämä on saavutettu etuajassa. Pääseminen tälle listalle on lisätodiste siitä, että pitkän aikavälin ponnistelumme hiilipäästöjen vähentämiseksi tuottavat tuloksia", sanoo Skanska-konsernin toimitusjohtaja Anders Danielsson.

Tutustu Financial Timesin katsauksen menetelmään ja painopisteeseen.

"Suhtaudumme myönteisesti ilmastotavoitteistaan ilmoittaneiden yritysten entistä tarkempaankin tarkasteluun. Sitä tarvitaan. On tarpeen lisätä tietoisuutta ja levittää tietoa. Syksystä 2021 lähtien Science Based Targets  -aloite on validoinut ilmastotavoitteemme. Omien päästöjemme vähentämisen lisäksi tavoitteenamme on puolittaa arvoketjumme päästöt vuodesta 2020 vuoteen 2030 Skanskan omissa asunto- ja toimitilakehityshankkeissa. Suurimmat päästöt syntyvät materiaalien tuotannossa ja rakennuksen käytönaikaisessa energiankulutuksessa", sanoo Lena Hök, vastuullisuudesta ja innovaatioista vastaava johtaja.

Skanska raportoi vuosittain hiilidioksidipäästöistä vuosikertomuksessaan ja vastuullisuusraportissaan sekä avainluvut neljännesvuosiraportissaan.

Päivitetty: 27.5.2022