c

Skanska nimettiin kansainväliseksi edelläkävijäksi vastuullisuudessa

Skanska on nimetty jälleen Financial Timesin ja datayhtiö Statistan yhteisen aloitteen tuloksena "Climate Leaderiksi" Euroopassa. 4 000 yrityksen olemassa olevia päästötietoja sekä toimia hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi tarkasteltiin huomioiden useita kriteereitä, joista on olemassa todennettua dataa. Vain 10 prosenttia tarkastetuista yrityksistä kelpuutettiin luetteloon.

"On hienoa päästä tälle listalle kerran, mutta toisella kerralla kyseessä on jo todellinen saavutus. Tämä on todiste muiden joukossa siitä, että panostuksemme hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi toimivat. Yhdistetyt Scope 1 ja Scope 2 -päästömme ovat laskeneet vuonna 2022, ja tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin päätteeksi päästöt olivat 57 prosenttia matalammat vuoden 2015 vertailutasoon nähden”, kertoo Skanska-konsernin pääjohtaja Anders Danielsson.

Tutustu Financial Timesin katsauksen menetelmään ja painopisteeseen.

"Kaikki liiketoimintayksikkömme ovat tuottaneet ilmastosuunnitelman, jossa avataan toimenpiteet ja aloitteet päästöjen vähentämiseksi Skanska Groupin yleisen hiilineutraaliustavoitteen mukaisesti. Jatkamme paneutumistamme vastuullisten ratkaisujen ja innovaatioiden skaalautumiseksi parantaaksemme tehokkuuttamme ja edistääksemme päästövähennyksiä. Parhaillaan käynnissä oleva energiakriisi on lisännyt energiatehokkaasti ja vastuullisesti rakennetun ympäristön tärkeyttä. Skanska on sijoittunut hyvin vastaamaan asiakastarpeeseen niin osaamisen kuin vastuullisuuden suhteen ", sanoo Lena Hök, vastuullisuudesta ja innovaatioista vastaava johtaja. 

Skanska raportoi vuosittain hiilidioksidipäästöistä vuosi- ja vastuullisuusraportissaan sekä avainluvut neljännesvuosiraportissaan.

Päivitetty: 13.6.2023