c

Fortune: Skanska on yksi maailmaa muuttavista yrityksistä

Fortune-lehti julkaisee vuosittaista listaa yrityksistä, jotka muuttavat maailmaa. ”Change the World” -listalle pääsevien yritysten liiketoiminnasta kumpuaa positiivisia sosiaalisia ja ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia.

Ruotsin Lundissa rakenteilla olevan tutkimuslaitoksen, European Spallation Sourcen tavoitteena on olla maailman vastuullisin tutkimuslaitos. Tavoitteeseen päästään mm. kaatopaikalle menevän jätteen karsimisella rakennusvaiheessa ja uusilla toimintatavoilla materiaalien ja toimittajien kanssa. Skanska on aloittanut yhteistyön paikallisen koulun kanssa inspiroidakseen tulevia sukupolvia insinööriuralle. Lue lisää: skanska.com/ess

Kansainvälisen talouslehti Fortunen listalle pääsivät 52 yritystä, joihin kuuluivat myös muun muassa Apple, Patagonia, Philips ja Lloyds Banking Group. Skanska oli sijalla 20 ja listan ainoa rakennusalan yritys.

Yritykset valittiin listalle mitattavien vaikutusten perusteella. Perusteina käytettiin vaikuttavan työn arvonlisäystä osakkeenomistajalle, innovaatioiden tasoa ja sitä, kuinka olennaisena osana tämä aloitteellisuus on yrityksen strategiaa kokonaisuudessaan. Lista koottiin yhteistyössä kansainvälisen Shared Value Initiative -organisaation kanssa, joka auttaa yrityksiä löytämään liiketoimintamahdollisuuksia sosiaalisiin haasteisiin. Valintaprosessissa mukana oli myös yleishyödyllinen sosiaalisen vastuun parissa työskentelevä konsulttiyritys FSG.

Listaa on koottu vuodesta 2015 alkaen, ja tänä vuonna Skanska on mukana ensimmäistä kertaa. Fortunen valinnan perusteluiden mukaan pidämme yllä tiukkoja ympäristön kestävyysstandardeja. Samalla lehti nosti esiin LaGuardia lentokentän B-terminaalin saneerausprojektin New Yorkissa, joka valmistuu korkeita vastuullisuuskriteerejä noudattaen.

Työpanoksemme yhteisön hyväksi

“Skanskalle ja skanskalaisille on keskeistä olla rakentamassa parempaa yhteiskuntaa, ja tämä arvokas tunnustus vahvistaa yhteisön hyväksi tehtyjen panostusten tärkeyttä,” sanoo Skanskan pääjohtaja Anders Danielsson. ”Olen ylpeä kaikista kollegoista, jotka mahdollistavat Skanskan toteuttamaan tarkoituksemme mukaista toimintaa, joka auttaa meitä tukemaan asiakkaitamme, yhteisöjämme ja osakkeenomistajiamme paremmin.”

”Pääsymme listalle on suuri saavutus. Kiitos tunnustuksen saamisesta kuuluu kollegoidemme sitoutuneisuudelle ja omistautuneisuudelle kaikkiin viiteen vastuullisuuden osa-alueeseemme, jotka liittyvät suoraan liiketoimintaamme. Kaikkein tärkeintä on, että positiivinen vaikutus kestävyyteen on tavoitteenamme joka päivä. Olen erittäin kiitollinen sitoutuneisuudesta arvoihimme ja kestävyyteen liittyviin päämääriimme, joita näen kaikkialla Skanskassa. Lopulta kyse on siitä mitä teemme ja minkälaisia vaikutuksia meillä on yhteiskuntaan ja niihin yhteisöihin, joissa työskentelemme”, kertoo Lena Hök, Skanska AB:n Senior Vice President, Sustainability. 

Päivitetty: 23.9.2019