Helsingin Telakkaranta

Helsingin Telakkaranta hurmaa yhdistämällä uutta ja vanhaa ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Alue avautuu kaupunkilaisten käyttöön ja yhdistyy osaksi kantakaupungin elämää. Tällä hetkellä Telakkarantaan rakennetaan toimitiloja Euroopan kemikaalivirastolle, ensimmäistä asuntokohdetta sekä pysäköintihallia.

Telakkarannan arkkitehtuurissa yhdistyy uutta ja vanhaa. Telakkarantaan jäävät vanhimmat kulttuurihistoriallisesti merkittävät rakennukset, jotka ovat säilyneet 1900-luvun taitteesta. Historian havinaa tuovat myös rannassa pysyvät vanhat nosturit lisäten alueen teollista sävyä.

Telakkaranta on ainutlaatuinen alue, jossa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla vanha telakkamiljöö, meri, moderni asuminen ja kantakaupungin palvelut. Voit nauttia merinäköalasta rantaan tulevista kahviloista ja ravintoloista käsin tai vain oleskelemalla rantapromenadilla. Uuden avoimen Telakkarannan alue avautuu kaupunkilaisille sadan vuoden jälkeen ja liittyy osaksi kantakaupunkia. Alustavien arvioiden mukaan alueen on tarkoitus olla valmis kokonaisuudessaan vuonna 2023. 

Voisiko uusi kotisi löytyä Telakkarannasta? Tutustu koteihin täältä

 

Jaa

Mitä työmaalla tapahtuu?

Työmaa-alue alkaa Telakkakadun ja Munkkisaarenkadun kulmasta ja jatkuu Nosturi-rakennuksen kulmalle saakka. Alueen rakentaminen aloitettiin vuoden 2017 syksyllä. Parhaillaan työn alla on Euroopan kemikaaliviraston toimitilojen rakentamisen lisäksi alueen ensimmäisen asuntokohde ja maanalainen parkkihalli.

Syksyn aikana Euroopan kemikaaliviraston työmaalla tehdään mm. elementtiasennuksia, terästöitä sekä betonivaluja. Työmaakuljetukset lisäävät liikennemääriä alueella erityisesti Telakkakadun, Tehtaankadun ja Munkkisaarenkadun risteysalueella. Olethan varovainen liikkuessasi alueella!

Myös parkkihallin louhintatyöt ovat alkaneet ja niiden on arvioitu kestävän helmikuulle 2019. Räjäytystöistä on mahdollista saada tarkempia aikatauluja tekstiviestitse. Jos haluat tilata tekstiviesti-ilmoitukset puhelimeesi, jätäthän meille viestin sivun alareunan yhteydenottolomakkeella.

Helsingin kaupungin aloittamien Telakkakadun muutostöiden johdosta kevyen liikenteen kulkuväylä on työmaa-alueen vierestä suljettu.

Voit lukea lisää työmaan ajankohtaisista asioista naapuritiedotteesta. Halutessasi saat tiedotteen tilattua myös suoraan sähköpostiisi tämän sivun alareunasta.

Telakkarannan naapuritiedote lokakuu

Telakkarannan naapuritiedote elokuu

 

Yhteistyön helmiä

Telakkarannan aluekehityshankkessa yhdistyy laaja-alainen osaaminen ja eri toimijoiden tiivis yhteistyö. Suunnittelutyötä on viety eteenpäin yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Hanke lähti liikkeelle vuonna 2010 kansainvälisellä arkkitehtuurikilpailulla, jonka voittajaksi valittiin tanskalainen arkkitehtitoimisto Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S. Suunnitelman pohjalta tehty asemakaava tuli voimaan 2016 ja rakentaminen aloitettiin 2017.

Telakkarannan kodit

Merelliseen Telakkarantaan valmistuu upeita asuntoja. Harjakattoiset punatiiliset asuinrakennukset uppoutuvat alueen historialliseen arkkitehtuuriin kuin ne olisivat aina olleet siinä. Telakkarannasta ja sen lähistöltä löydät kaiken tarvittavan, aina lukuisista palveluista rentouttavaan merelliseen luontoon saakka. Alueelle rakennetaan myös maanalainen parkkihalli.

Tutustu koteihin ja ihastu!

Liikenneyhteydet uudistuvat

Telakkarannan liikenneyhteydet parantuvat myös entisestään. Esimerkiksi Telakkakatu kokee suuren muutoksen, sillä katua levennetään ja sen varrelle tulee uusi raitiovaunupysäkki.  Joukkoliikenteen muutostöistä vastaa Helsingin kaupunki. Telakkakadun poikkikadut tulevat jatkumaan rantapromenadille saakka, jolloin alueelle kulku helpottuu. 

Lue lisää hankkeesta myös Helsingin kaupungin sivuilta.

Haluaisitko antaa palautetta tai kysyä työmaahan liittyvistä asioista?

Yhteystiedot

Telakkarannan rakennustyömaa maaliskuu 2018
Näkymä nosturista Telakkarannan työmaalta maaliskuussa 2018
Telakkarannan työmaa ylhäältä kuvattuna maaliskuussa 2018
Nosturikuljettajan näkymä Telakkarannan työmaalla, kuvassa Matti Mäenpää.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - syyskuu
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Syyskuu2