Ainutlaatuinen asuinalue vanhassa telakkamiljöössä

Helsingin Telakkaranta

Helsingin Telakkaranta hurmaa yhdistämällä uutta ja vanhaa ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Alue avautuu kaupunkilaisten käyttöön ja yhdistyy osaksi kantakaupungin elämää. Euroopan kemikaalivirastolle rakennetut toimitilat valmistuivat loppuvuodesta 2019, alueen ensimmäinen asuntokohde Annex valmistui kesällä 2021 ja Telakkaparkki-pysäköintilaitos keväällä 2022. Vielä alueelle nousee kolme asuntokohdetta.

Telakkarannan arkkitehtuurissa yhdistyy uutta ja vanhaa. Telakkarantaan jäävät vanhimmat kulttuurihistoriallisesti merkittävät rakennukset, jotka ovat säilyneet 1900-luvun taitteesta. Historian havinaa tuovat myös rannassa pysyvät vanhat nosturit lisäten alueen teollista sävyä.

Telakkaranta on ainutlaatuinen alue, jossa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla vanha telakkamiljöö, meri, moderni asuminen ja kantakaupungin palvelut. Voit nauttia merinäköalasta rantaan tulevista kahviloista ja ravintoloista käsin tai vain oleskelemalla rantapromenadilla. Uuden avoimen Telakkarannan alue avautuu kaupunkilaisille sadan vuoden jälkeen ja liittyy osaksi kantakaupunkia. Alustavien arvioiden mukaan alueen on tarkoitus olla valmis kokonaisuudessaan 2026. 

Voisiko uusi kotisi löytyä Telakkarannasta? Tutustu koteihin täältä

 

Mitä työmaalla tapahtuu?

Työmaa-alue alkaa Euroopan kemikaaliviraston kulmalta ja jatkuu Hietalahdenrannan huoltoasemalle saakka. Alueen rakentaminen aloitettiin vuoden 2017 syksyllä. Ensimmäinen asuntokohde Annex on valmistunut ja työn alla on kolme asuntokohdetta. Euroopan kemikaaliviraston toimitilat ja sen välikatu ovat valmistuneet. Myös alueen pysäköintilaitos Telakkaparkki on avattu käyttöön.

  • Court-asuntokohde on viimeistelyvaiheessa.

  • Yard-asuntokohteen muurataan julkisivua, ja sisätyövaihe on käynnissä.

  • Knot-asuntokohteessa runkotyöt ovat parhaillaan työn alla.

Voit lukea lisää työmaan ajankohtaisista asioista naapuritiedotteesta. Halutessasi saat tiedotteen tilattua myös suoraan sähköpostiisi tämän sivun alareunasta.

Telakkarannan naapuritiedote huhtikuu

Yhteistyön helmiä

Telakkarannan aluekehityshankkessa yhdistyy laaja-alainen osaaminen ja eri toimijoiden tiivis yhteistyö. Suunnittelutyötä on viety eteenpäin yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Hanke lähti liikkeelle vuonna 2010 kansainvälisellä arkkitehtuurikilpailulla, jonka voittajaksi valittiin tanskalainen arkkitehtitoimisto Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S. Suunnitelman pohjalta tehty asemakaava tuli voimaan 2016 ja rakentaminen aloitettiin 2017.

Telakkarannan kodit

Merelliseen Telakkarantaan valmistuu upeita asuntoja. Harjakattoiset punatiiliset asuinrakennukset uppoutuvat alueen historialliseen arkkitehtuuriin kuin ne olisivat aina olleet siinä. Telakkarannasta ja sen lähistöltä löydät kaiken tarvittavan, aina lukuisista palveluista rentouttavaan merelliseen luontoon saakka. Alueelle rakennettiin myös maanalainen parkkihalli.

Tutustu koteihin ja ihastu!

Euroopan kemikaalivirasto

Euroopan kemikaalivirasto on muuttanut Telakkarantaan uusiin tiloihin vuoden 2020 alussa. Toimitilat koostuvat kahdesta rakennuksesta, joista toinen on vanhan telakan käytössä ollut konepajahalli, joka restauroitiin täysin. Varsinainen toimistotalo on uudisrakennus, joka rakentuu osittain vanhan puutyöpajan päälle. Lue lisää yhteistyöstämme tästä.

Liikenneyhteydet uudistuvat

Telakkarannan liikenneyhteydet parantuvat myös entisestään. Esimerkiksi Telakkakatu on kokenut suuren muutoksen, sillä katua on levennetty ja sen varrelle on lisätty uusi raitiovaunupysäkki.  Joukkoliikenteen muutostöistä vastaa Helsingin kaupunki. Telakkakadun poikkikadut tulevat jatkumaan rantapromenadille saakka, jolloin alueelle kulku helpottuu. Telakkakadun edistymistä voi seurata Helsingin kaupungin sivuilta.

Lue lisää hankkeesta myös Uutta Helsinkiä -sivustolta.

Haluaisitko antaa palautetta tai kysyä työmaahan liittyvistä asioista?

Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen Contact tai täyttää alla olevan lomakkeen. Tilaa myös naapuritiedote työmaan tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

Yhteystiedot

Aluekehitys - Telakkaranta - ilmakuva - elokuu 2019
1.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Kesäkuu 2019
2.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Kesäkuu 2019 (2)
3.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Kesäkuu 2019 (3)
4.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - toukokuu 2019
5.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmankuva - toukokuu 2019 (2)
6.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - huhtikuu 2019 (2)
7.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - huhtikuu 2019
8.
Aluekehitys - Ilmakuva - Telakkaranta maaliskuu 2019
9.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - tammikuu2019 (2)
10.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - joulukuu (1)
11.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - joulukuu (2)
12.
Aluekehitys -Telakkaranta - Ilmakuva - Marraskuu (1)
13.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Lokakuu
14.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - syyskuu
15.
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Syyskuu2
16.
Telakkarannan rakennustyömaa maaliskuu 2018
17.
Telakkarannan työmaa ylhäältä kuvattuna maaliskuussa 2018
18.
Nosturikuljettajan näkymä Telakkarannan työmaalla, kuvassa Matti Mäenpää.
19.