Ainutlaatuinen asuinalue vanhassa telakkamiljöössä

Helsingin Telakkaranta

Helsingin Telakkaranta hurmaa yhdistämällä uutta ja vanhaa ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Alue avautuu kaupunkilaisten käyttöön ja yhdistyy osaksi kantakaupungin elämää. Tällä hetkellä Telakkarantaan rakennetaan ensimmäisiä asuntokohteita, maanalaista pysäköintihallia sekä tonttien välikatuja. Euroopan kemikaalivirastolle rakennetut toimitilat valmistuivat loppuvuodesta 2019.

Telakkarannan arkkitehtuurissa yhdistyy uutta ja vanhaa. Telakkarantaan jäävät vanhimmat kulttuurihistoriallisesti merkittävät rakennukset, jotka ovat säilyneet 1900-luvun taitteesta. Historian havinaa tuovat myös rannassa pysyvät vanhat nosturit lisäten alueen teollista sävyä.

Telakkaranta on ainutlaatuinen alue, jossa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla vanha telakkamiljöö, meri, moderni asuminen ja kantakaupungin palvelut. Voit nauttia merinäköalasta rantaan tulevista kahviloista ja ravintoloista käsin tai vain oleskelemalla rantapromenadilla. Uuden avoimen Telakkarannan alue avautuu kaupunkilaisille sadan vuoden jälkeen ja liittyy osaksi kantakaupunkia. Alustavien arvioiden mukaan alueen on tarkoitus olla valmis kokonaisuudessaan 2026. 

Voisiko uusi kotisi löytyä Telakkarannasta? Tutustu koteihin täältä

 

Jaa

Mitä työmaalla tapahtuu?

Työmaa-alue alkaa Telakkakadun ja Munkkisaarenkadun kulmasta ja jatkuu Nosturi-rakennuksen kulmalle saakka. Alueen rakentaminen aloitettiin vuoden 2017 syksyllä. Parhaillaan työn alla ovat ensimmäiset asuntokohteet, maanalainen pysäköintilaitos sekä tonttien välikadut. Euroopan kemikaaliviraston toimitilat ovat valmistuneet.

Annex-asuntokohteen työmaalla rungon harjakorkeus saavutetaan kevään aikana, jonka jälkeen siirrytään sisätyövaiheeseen. 

Puolet pysäköintilaitoksen rungosta valmistuu kesän loppuun mennessä. 

Työmaa-alueen sisälle jäävät tonttivälikadut valmistuvat syksyn loppuun mennessä. 

Parhaillaan käynnissä olevat louhintatyöt valmistuvat kesäkuussa.

Helsingin kaupungin Telakkakadun muutostöiden johdosta liikenteen kulkuväylä on työmaa-alueen vierestä Telakkakadulta osittain suljettu.

Voit lukea lisää työmaan ajankohtaisista asioista naapuritiedotteesta. Halutessasi saat tiedotteen tilattua myös suoraan sähköpostiisi tämän sivun alareunasta.

Telakkarannan naapuritiedote huhtikuu

Telakkarannan naapuritiedote helmikuu

Telakkarannan naapuritiedote joulukuu

Lue lisää Telakkarannan työmaasta myös Skanskan artikkeleista!

 

Yhteistyön helmiä

Telakkarannan aluekehityshankkessa yhdistyy laaja-alainen osaaminen ja eri toimijoiden tiivis yhteistyö. Suunnittelutyötä on viety eteenpäin yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Hanke lähti liikkeelle vuonna 2010 kansainvälisellä arkkitehtuurikilpailulla, jonka voittajaksi valittiin tanskalainen arkkitehtitoimisto Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S. Suunnitelman pohjalta tehty asemakaava tuli voimaan 2016 ja rakentaminen aloitettiin 2017.

Telakkarannan kodit

Merelliseen Telakkarantaan valmistuu upeita asuntoja. Harjakattoiset punatiiliset asuinrakennukset uppoutuvat alueen historialliseen arkkitehtuuriin kuin ne olisivat aina olleet siinä. Telakkarannasta ja sen lähistöltä löydät kaiken tarvittavan, aina lukuisista palveluista rentouttavaan merelliseen luontoon saakka. Alueelle rakennetaan myös maanalainen parkkihalli.

Tutustu koteihin ja ihastu!

Euroopan kemikaalivirasto

Euroopan kemikaalivirasto on muuttanut Telakkarantaan uusiin tiloihin vuoden 2020 alussa. Toimitilat koostuvat kahdesta rakennuksesta, joista toinen on vanhan telakan käytössä ollut konepajahalli, joka nyt restauroidaan täysin. Varsinainen toimistotalo on uudisrakennus, joka rakentuu osittain vanhan puutyöpajan päälle. Lue lisää yhteistyöstämme tästä.

Liikenneyhteydet uudistuvat

Telakkarannan liikenneyhteydet parantuvat myös entisestään. Esimerkiksi Telakkakatu kokee suuren muutoksen, sillä katua levennetään ja sen varrelle tulee uusi raitiovaunupysäkki. Joukkoliikenteen muutostöistä vastaa Helsingin kaupunki. Telakkakadun poikkikadut tulevat jatkumaan rantapromenadille saakka, jolloin alueelle kulku helpottuu. Telakkakadun muutostyöt ovat alkaneet ja työn edistymisetä voi seurata Helsingin kaupungin sivuilta.

Lue lisää hankkeesta myös Uutta Helsinkiä -sivustolta.

Haluaisitko antaa palautetta tai kysyä työmaahan liittyvistä asioista?

Yhteystiedot

Aluekehitys - Telakkaranta - ilmakuva - elokuu 2019
1 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Kesäkuu 2019
2 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Kesäkuu 2019 (2)
3 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Kesäkuu 2019 (3)
4 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - toukokuu 2019
5 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmankuva - toukokuu 2019 (2)
6 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - huhtikuu 2019 (2)
7 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - huhtikuu 2019
8 / 19
Aluekehitys - Ilmakuva - Telakkaranta maaliskuu 2019
9 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - tammikuu2019 (2)
10 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - joulukuu (1)
11 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - joulukuu (2)
12 / 19
Aluekehitys -Telakkaranta - Ilmakuva - Marraskuu (1)
13 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Lokakuu
14 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - syyskuu
15 / 19
Aluekehitys - Telakkaranta - Ilmakuva - Syyskuu2
16 / 19
Telakkarannan rakennustyömaa maaliskuu 2018
17 / 19
Telakkarannan työmaa ylhäältä kuvattuna maaliskuussa 2018
18 / 19
Nosturikuljettajan näkymä Telakkarannan työmaalla, kuvassa Matti Mäenpää.
19 / 19