c

Asumisen uusi aika tarvitsee uusia ratkaisuja

Kaikkia korona-ajan vaikutuksia ei kukaan vielä osaa arvioida, mutta jo tässä vaiheessa on selvää, että moni asia arjessamme tulee varmasti muuttumaan. Oma työni keskittyy markkinointiin ja asumisen kehittämiseen. Sen myötä pohdimme kollegoideni kanssa näitä muutoksen mahdollisia suuntia lähes päivittäin.

Mikä sitten on muuttunut? Kodista on tullut entistä tärkeämpi paikka meille kaikille, ja sen turvaa tuova merkitys on vain vahvistunut. Samalla asumiselle ja kodille on tullut uusia tehtäviä ja vaatimuksia.

Tässä avautuukin meille asumisen parissa työskenteleville innostava mahdollisuus kehittää koko toimialaa. Toki kaltaiselleni nopealle ja kärsimättömälle ihmiselle uusin ominaisuuksin ja toiminnallisuuksin varustettujen asuntojen saaminen ”uunista ulos” vie melko paljon aikaa, mutta jos lopputuloksena on jotakin uutta, sitä kannattaa intohimolla ja mielenkiinnolla odottaa.

Mitä asunnonostajat haluavat?

Isot megatrendit muovaavat omalta osaltaan asumisenkin kehitystä, mutta samalla pitää seurata monia pienempiä heikkoja signaaleja. Kuuntelemme ja tapaamme olemassa olevia ja uusia asiakkaitamme herkillä korvilla ja suurilla silmillä. Tunnistamme kuulemamme ja näkemämme perusteella uudet ja muuttuvat tarpeet, ja osaamme kehittää asuntotuotettamme uuteen suuntaan.

Asiakasymmärrykseen käytämme apuna mm. NPS-mittausta kolmessa eri vaiheessa; osto, muutto ja asuminen. Olemme myös mukana vuosittain julkaistussa EPSI Rating -tutkimuksessa. Lisäksi seuraamme vahvasti trendejä muiltakin toimialoilta, ja opimme ja kehitymme tätäkin kautta.

Näkökulmia asuntokauppaa harkitsevalle

Asunnon hankinta on aina iso päätös, jota kannattaakin harkita tarkkaan. Luonnollisesti jokainen asunnonostaja valitsee omaan tilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivan vaihtoehdon.

Nostan nyt esiin muutaman näkökulman harkittavaksi, kun kodin hankkiminen on mielessä. Uudisasunto voi tuntua kalliimmalta kuin asunto vanhassa talossa, mutta uusi asunto tarjoaa monipuolisesti sekä tähän päivään että tulevaisuuteen ulottuvia ratkaisuja asumisen tarpeisiin.

Kiinnostaako nykyaikainen suunnittelu ja uusi tekniikka?

Korona-aika toi nopeasti esiin uusia tarpeita kotiin, kuten etätyöt ja hyvät verkkoyhteydet, ruoanlaitto enenevässä määrin kotona, liikuntatilan tarve ja kaipuu pihalle tai lähiluontoon. Nykyaikainen ja hyvä suunnittelu ulottuu myös kodin ulkopuolelle piha-alueelle ja taloyhtiön yhteistiloihin, joissa viihtyvyys, turvallisuus, toiminnallisuus ja muunneltavuus on otettu hyvin huomioon.

Mietitäänpä vaikka pyörien säilytystiloja tai lastenvaunuvarastoja, joihin uudiskohteissa on taatusti esteetön kulku. Usein ne on sijoitettu näppärästi pesupaikan viereen, jolloin voit huuhtaista renkaista liat pois. Kerho- tai liikuntatilat muuntautuvat etätyöpaikaksi ja kesäisin työtilan voi tarjota jopa rauhaisa piha-alue pöytäryhmineen.

Uudiskotien suunnittelu lähtee nykyaikaisista asumisen tarpeista. Näitä ovat sijainti, toiminnallisuus, tehokkaat neliöt, tilavat kylpyhuonetilat, mahdollisesti oma sauna, ratkaisut eri jätelajikkeiden lajitteluun, lasitettu parveke lisätilana tai lähiruoan tuottamistilana – ja tietysti esteettömyys. Talo- ja rakennustekniikkakin ovat kehittyneet valtavasti. Uudet kodit ovat hiljaisia ja valoisia, niissä on tehokkaat tietoliikenneyhteydet, nykyaikainen valaistus ja luotettava ilmanvaihto- ja lämmitystekniikka.

Onko ympäristövastuullisuus osa arjen valintojasi?

Hyvien palveluiden, liikenneyhteyksien ja lähiluonnon äärellä sijaitseva energiatehokas kaupunkikoti on ympäristötietoinen valinta.

Energiatehokkaasta kodista löytyy esimerkiksi vettä säästäviä vesikalusteita, energiaa säästävä valaistus, A-energialuokan kodinkoneet, monipuoliset jätteiden lajittelumahdollisuudet sekä tiivis lämmöneristys seinä- ja ikkunarakenteissa lämpöhäviön pienentämiseksi. Taloyhtiöissä on usein myös aurinkopaneelit katolla. Tällä energiatuotannolla katetaan mm. taloyhtiön yleissähkön kulutusta. Uuden kodin asukkaalla on siis hyvät lähtökohdat vastuullisiin arjen valintoihin.

Uudiskohteessa jokainen pystyy vaikuttamaan ympäristöasioihinkin usealla eri tavalla. Skanskalla tavoitellaan kotimaista RTS-ympäristöluokitusta asuinkohteisiin, jolloin ympäristönäkökulmat huomioidaan huolellisesti ja tarkasti suunnittelussa, rakentamisessa sekä asumisessa.

Arvostatko huolettomuutta ja helppoutta?

Uudessa kodissa kaikki on tosiaan uutta. Remonttihuolet voi unohtaa eikä eteen tule yllättäviä menoeriä. Asumisen kuukausikulut ovat pitkälle ennustettavissa ja näin myös oma talous pysyy hyvin hallinnassa.

Uudiskohteisiin suunnitellaan yhä enemmän arkea helpottavia ratkaisuja kuten sähköautojen latauspisteet, yhteiskäyttöautot, Postin pakettiautomaatti, istutusaltaat kaupunkiviljelyyn ja riittävät tilat jätteiden lajitteluun.

Skanska-sautonlataus.jpg
Sähköautojen latauspisteet yleistyvät uudiskohteissa.


Kodin hankinta onnistuu täysin avaimet käteen -toimituksena ja digitaalisen asuntokauppapalvelun kautta helposti ja turvallisesti vaikka kotisohvalta käsin.

Jos siis vastasit yllä oleviin kysymyksiin kyllä, kannustan tutustumaan uudiskotien tarjontaan! Näillä miettein innokkaasti, positiivisesti ja avoimesti kohti tulevaisuutta.

Julkaistu 19.11.2020