c

Skanska sijoittui hyvin Nordic Climate Disclosure Leadership -ilmastoindeksissä

Lehdistötiedotteet 16.10.2014 11.35 CET

Skanska on sijoittunut hyvin CDP-järjestön Nordic Climate Disclosure Leadership -indeksissä (CDLI). Skanska on viidettä kertaa indeksin korkeimmalle sijoittunut Pohjoismaissa toimiva rakennusalan yritys, joka raportoi sekä suorat että epäsuorat hiilidioksidipäästönsä. Indeksin maksimipistemäärä on 100, ja Skanska sai 98 pistettä.  

Indeksiin valitaan ne pohjoismaisiin pörsseihin listatut yritykset, jotka julkistavat avoimimmin omaa toimintaansa koskevaa, ilmastonmuutokseen liittyvää tietoa, kuten hiilijalanjälkensä. Saavutukset julkistettiin 15.10.2014 CDP Nordic 2014 -raportissa. 

Korkea pistemäärä on osoitus siitä, että jaamme tietoa ympäristövaikutuksistamme ja ymmärrämme, millaiset ilmastonmuutokseen liittyvät asiat vaikuttavat Skanskaan.

"Sijoituksemme on pitkäjänteisen työn tulosta. Tämänkaltaiset saavutukset kannustavat meitä jatkamaan ympäristötyötämme ja myös kertomaan tuloksista avoimesti", sanoo Skanska Oy:n Sustainability Manager Kaisa Kekki.

CDP, joka tunnettiin aiemmin nimellä Carbon Disclosure Project, on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon organisaatio. Se tarjoaa yrityksille ja kaupungeille globaalin järjestelmän ympäristötiedon mittaamiseen, julkaisemiseen, hallintaan sekä jakamiseen. CDP tekee yhteistyötä liike-elämän toimijoiden kanssa. Sen tavoitteena on motivoida yrityksiä julkistamaan omia ympäristövaikutuksiaan sekä ryhtymään toimiin niiden vähentämiseksi. CDP:n raportti on toteutettu maailmanlaajuisesti vuodesta 2000 alkaen ja Pohjoismaissa vuodesta 2007.

Lisätietoja:

Skanska Oy, Sustainability Manager Kaisa Kekki, puh. 040 748 0954, kaisa.kekki[at]skanska.fi

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, pauliina.munukka[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland