c

Sipoonrannan rakentaminen etenee – tulossa uusia kerrostalokoteja

Lehdistötiedotteet 25.3.2014 11.30 CET

Sipoonranta Oy:n seuraavan asuntokohteen rakennustyöt ovat suunnitteilla. Uusi kohde on As. Oy Sipoonrannan Knaapi, jonka ennakkomarkkinointi on käynnissä.

Ilmakuva Sipoonrannan Knaapista

Sipoonranta sijaitsee meren äärellä ja maaseudun rauhassa, vain 20 km päässä Helsingin keskustan palveluista. 

As. Oy Sipoonrannan Knaapiin tulee kompakteja ja kohtuuhintaisia koteja alueen keskuspiazzan ja liiketilojen läheisyyteen. Saaristolaistyyliä edustaviin 3−4-kerroksisiin taloihin valmistuu yhteensä 30 kaksiota ja kolmiota, joiden koot vaihtelevat 40 ja 74,5 neliön välillä. Knaapiin on suunniteltu myös kaksi katutasoon sijoittuvaa valoisaa 67,5 neliön kokoista liiketilaa.

“Sipoonranta on ainutlaatuinen paikka. Olemme suunnittelutiimimme kanssa halunneet luoda ihmisläheisen rantakaupunkimiljöön, joka on kutsuva kohtauspaikka saaristolaisille ja kaikille lähiympäristön asukkaille. Uusin kohde, Knaapi, tuo alueelle kohtuuhintaisia koteja. Suunnittelussa on erityistä huomiota kiinnitetty asuntojen toiminnallisuuteen, valoon ja avaruuteen”, sanoo arkkitehti, SAFA Aaro Virkkunen

Alueen palvelut kehittyvät rinnan asumisen kanssa. Tällä hetkellä Sipoonrannassa on apteekki, kahvila ja yksityinen lääkärikeskus. Alueelle on suunniteltu muun muassa ruokakauppaa, kukkakauppaa, kauneushoitolaa ja päiväkotia.

Laajemmat kaupalliset palvelut löytyvät esimerkiksi Itäkeskuksesta, joka on noin 10 minuutin automatkan päässä.

Sipoonrannan rakentaminen alkoi vuonna 2009, ja alueen on suunniteltu valmistuvan kokonaisuudessaan vuoteen 2021 mennessä. Sipoonrannan rakennuttaja on Sipoonranta Oy, jossa Skanska on osakkaana.

Lisätietoja:

Sipoonranta Oy, Johanna Harkimo, puh. 044 588 8190, johanna.harkimo[at]sipoonranta.fi

Skanska Kodit, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara[at]skanska.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.