c

Lauttasaaren koululaisten taide piristää Skanskan työmaa-aitaa

Lehdistötiedotteet 22.4.2013 9.50 CET

Helsingin Lauttasaaren Kiviaidankadulla on työmaa-aita, joka piristää koko tienoota raikkailla väreillään ja taideteoksillaan. Aidan ovat kuvittaneet Lauttasaaren ala-asteen koulun oppilaat.

Kiviaidankadun taideaita

Syksyllä 2012 Skanska Kodit ja Lauttasaaren ala-asteen koulu sopivat Kiviaidankadun varrella olevan työmaa-aidan elävöittämisestä.  1−6-luokkien oppilaat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet aidan kuvat. Oppilaille annettiin ideoinnin pohjaksi ”Minun Lauttasaareni” ja ”Koti”. Aidasta haluttiin silmäniloa alueen asukkaille ja ohikulkijoille.

Lauttasaaren koulun opettaja Minna Mäkelä kertoo aitaprojektin etenemisestä: ”Marraskuussa 2012 alkoi Lauttasaaren ala-asteen opettajatiimissä aivomyrskyvaihe, kun Skanskan työmaa-aidan suunnittelu otti ensiaskeleitaan. Ideat sinkoilivat hulvattomista kolmiulotteisista hahmoista kierrätysmaailmoihin, sabluunatekniikoista maalattuihin kuvioihin. Lopulta päädyttiin tekemään kokonaisuus iskunkestävälle pleksille siihen kiinnitettävine tarroin. Tämä ratkaisu osoittautui siistiksi ja hyvin toteutettavaksi menetelmäksi. Projekti on ollut mielenkiintoinen ja hauska!”

Aidan kuvituksessa päädyttiin nostamaan tulevan asuintalon nimi Balthasar isoon rooliin, ja jokainen luokka sai oman kirjaimen, jonka ympärille oppilaat saivat toteuttaa lauttasaarelaisuudesta ammennettuja ideoita. Jotkut luokat lavensivat toimeksiantoa useampaan oppiaineeseen: äidinkielessä kirjoitettiin kirjoitelmia unelmakodista ja kuvaamataidontunnilla siitä piirrettiin kuva. Pohdittiin, mikä tekee talosta kodin, millainen on turvallinen ja kaunis asuinympäristö ja kuvattiin lähiympäristön erityisiä arkkitehtonisia yksityiskohtia.

”Rakennustyömaat ja -aidat ovat näkyvä osa lähiympäristön katukuvaa. Lasten ja nuorten taideteokset tuovat väriä ja iloista ilmettä työmaa-aitoihin, ja yhteistyö tällaisissa hankkeissa rakentaa vuorovaikutusta rakennustyömaan ja naapuruston kanssa”, kertoo markkinointikoordinaattori Anne Lintusaari Skanskalta.

Aikaisemmin Skanskan työmaille on tehty taidetta muun muassa Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella ja Kauniaisissa.

Lauttasaaren työmaa-aita sijaitsee nk. Delta-korttelissa, jonne Skanska on rakentanut viime vuosina useita asuintaloja: As. Oy Helsingin Romeon, Julian sekä juuri valmistuneen Lorenzon. Kortteli täydentyy myöhemmin uudella asuintalolla nimeltä As. Oy Helsingin Balthasar.

 

Kuvia taideaidasta on saatavilla Skanska Oy:stä Liisa Salmelalta.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, markkinointikoordinaattori Anne Lintusaari, puh. 040 840 0484, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

  

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.