c

Tuomas Särkilahti RILin puheenjohtajaksi

Lehdistötiedotteet 14.11.2014 8.06 CET

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin uudeksi puheenjohtajaksi vuosille 2015–2017 on valittu Skanska Oy:n toimitusjohtaja, tekniikan lisensiaatti Tuomas Särkilahti (48). Valinta tehtiin torstaina 13.11.2014 Säätytalossa Helsingissä pidetyssä RILin syysliittokokouksessa.

Tuomas Särkilahti

Särkilahti on ollut Skanskan palveluksessa vuodesta 1997 lähtien. Ennen siirtymistään toimitusjohtajaksi viime heinäkuussa hän on työskennellyt Skanska Oy:n varatoimitusjohtajana, toimialajohtajana, aluejohtajana, tulosyksikön johtajana sekä hankinnan ja kehitystoiminnan parissa.

Ennen siirtymistään Skanskan palvelukseen Tuomas toimi assistenttina ja tutkijana Teknillisen Korkeakoulun (nykyisen Aalto-yliopiston) rakentamistalouden laboratoriossa.

Särkilahti tunnetaankin alalla aktiivisena toiminnan kehittäjänä sekä työturvallisuuden ja ympäristötehokkuuden puolestapuhujana. ”On hienoa saada RILin puheenjohtajaksi Tuomaksen kaltainen huippuosaaja, jolla on paitsi laajan alan kokemus, myös kyky viedä alaa aidosti eteenpäin”, totesi RILin puheenjohtajan tehtävät vuoden vaihteessa jättävä Risto Vahanen.

”RIL tarkastelee rakennusalaa ammattilaisten yhteisestä näkökulmasta ja voi siten tuoda julki alan osaajien näkemyksen siitä, miten yhteiskuntaamme tulee kehittää. Rakentamista pitää tarkastella nimenomaan tällaisesta laajemmasta näkökulmasta: liikenneverkkojen, asuntojen ja toimivien kaupunkikeskusten rakentamiseen ei kannata investoida ainoastaan rakennusalan työllisyyden parantamiseksi, vaan toimiva infra on muille toimialoille välttämätön edellytys ja sijoitus kansalliseen kilpailukykyymme”, toteaa Särkilahti.

”Myös alan koulutukseen liittyvät linjaukset vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Näen, että rakennusalalla ymmärretään huippututkimuksen merkitys, mutta alan ammattilaisille on luotava myös valmiuksia ja edellytyksiä arkipäivän ongelmien ratkaisemiseksi”, jatkaa Särkilahti.

Vapaa-aikaansa Tuomas viettää monipuolisen liikunnan parissa. Lisäksi hänellä on ehdottomasti oltava aina meneillään jokin oma rakennusprojekti omakotitalossa tai kesämökillä.

Kokouksessa valittiin myös kolme uutta jäsentä RILin hallitukseen erovuoroisten tilalle. Valituksi tulivat 2015 alkavalle kolmivuotiskaudelle toimitusjohtaja Kirsi Hautala, WSP Finland Oy, hankinta-asiantuntija Maria Jääskeläinen, NCC Rakennus Oy, Turku ja professori Jorma Mäntynen, Tampereen teknillinen yliopisto.

Hallituksessa jatkavat johtaja Mikko Hyytinen Ramboll Oy:stä, hankintainsinööri Hanna Keskiaho Lemminkäinen Talo Oy:stä, toimitusjohtaja Jarmo Lempinen Rakennusliike R. Lempinen Oy:stä, toimitusjohtaja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä, dipl.ins. Matti-Pekka Rasilainen sekä yksikön päällikkö Elina Väistö Sito Oy:stä. Hallituksen varapuheenjohtajina jatkavat kehitysinsinööri Pekka Takki Helsingin Energiasta ja Espoon kaupungininsinööri Harri Tanska.

Lisätiedot:

Puheenjohtaja (1.1.2015) Tuomas Särkilahti, puh. 040 560 2103, tuomas.sarkilahti[at]skanska.fi

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL, Toimitusjohtaja Helena Soimakallio, puh. 040 5507706, helena.soimakallio[at]ril.fi

 

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry on valtakunnallinen asiantuntijaorganisaatio, jonka tarkoituksena on edistää hyvää suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitokulttuuria ja rakennusalan ammattitaidon kehittymistä Suomessa. Vuonna 1934 perustetun järjestön jäsenistö koostuu yli 6 700:sta rakennus-, yhdyskunta-, ympäristö- ja kiinteistöalan diplomi-insinööristä, tekniikan lisensiaatista ja tohtorista sekä teekkarista. www.ril.fi

Skanska

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

www.skanska.fi 

www.twitter.com/skanskafinland